zaterdag, juli 20

1 weekje chatten voor slechts 10.000 euro…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ann Tubbeckx uit het Limburgse Leopoldsburg ontving van Mobistar een factuur van niet minder als 9.863,35 euro. Ze had op vakantie in Frankrijk enkele uurtjes vie het gsm-netwerk gechat. Aangekomen op hun vakantieadres in Frankrijk besloten Ann Tubbeckx en haar man Jan Vaneylen een week lang een uurtje per dag gebruik van de videochatsite www.paltalk.com/ om in contact te blijven met vrienden.

Omdat ze bij deze chatsessies ook video gebruikten, veroorzaakte dat op die korte tijd een enorm dataverbruik. Dat zorgde uiteraard voor een gepeperde rekening. Mobistar beweerd na controle dat de factuur correct is, ze zijn wel bereid tot een minnelijke schikking.

De federale ombudsdienst voor telecommunicatie waarschuwt al langer voor enorme facturen vaak gemaakt tijdens de vakanties. “De tarieven voor mobiel internet zijn niet doorzichtig waardoor de meeste gebruikers meestal niet weten wat hun internetgebruik via gsm precies zal kosten”, aldus de ombudsman.

Dus voor je op vakantie vertrekt heel goed napluizen wat je voor welke mobiele diensten zal moeten betalen, of gewoon de gsm uitzetten en eens echt van je vakantie genieten!

Tekst: Dirk Van Elslande – © 2009

Share.

About Author

Leave A Reply

*