dinsdag, februari 19

Brandweer Zone Antwerpen opent de deuren op 28 oktober

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De brandweer in Antwerpen bestaat 200 jaar en daarom opent Brandweer Zone Antwerpen op zaterdag 28 oktober 2017 de deuren van haar hoofdkazerne aan de Noorderlaan voor het grote publiek. Iedereen is welkom om kennis te maken met de wereld van de brandweer.

Ter gelegenheid van de ronde verjaardag van het Antwerpse pompierskorps organiseert Brandweer Zone Antwerpen een grote opendeurdag. Een feest van dergelijke omvang dateert van de opening van de hoofdkazerne, ondertussen al zo’n 9 jaar geleden. Met een gevarieerd programma voor jong en oud hoopt de brandweerzone een groot publiek aan te trekken.

Naast rondleidingen door de grote kazerne worden er ook tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers het indrukwekkende wagenpark bewonderen, de sportproeven uitproberen en zal er ook een heuse Virtual Reality container zijn waarin u alles kan leren over brandveiligheid en evacuatie. Deze ervaring wordt ingericht in samenwerking met Brandweer Nederland.

Specialisaties en demonstraties

Verschillende van de specialistische teams tonen hun vaardigheden tijdens spectaculaire demonstraties. Zo kan u het heuse klimteam in actie zien op hoogte, maar ook de duikers in hun natuurlijke habitat: het water. We tonen tevens hoe we interventies met gevaarlijke stoffen bestrijden en hoe je bepaalde branden zelf kan blussen. Daarnaast zijn enkele belangrijke partnerorganisaties aanwezig met een infostand of demo. Onder hen een afvaardiging van B-FAST, Civiele Bescherming, MIRG, Slim naar Antwerpen, …

Rijke geschiedenis

De rijke geschiedenis van het korps kan uiteraard ook niet ontbreken en komt aan bod in de vorm van een tentoonstelling.

Naast een uitgebreide selectie uit het fotoarchief kan men ook oude documenten en brandweervoorwerpen bewonderen.

Praktisch

De opendeurdag start om 9.30 uur. Om 17 uur gaan de poorten weer dicht. Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.200jaarbrandweerinantwerpen.be. Het adres van de kazerne is Noorderlaan 69, 2030 Antwerpen.

Vanwege de werken op de Noorderlaan en de verwachte opkomst is het aangeraden om zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer (trein station Luchtbal of tram 6 of bus 600 tem 642, 650, 720 tem 761, 770 tem 776)  of de fiets. Wie toch met de wagen komt, maakt best gebruik van de Park & Ride. Er is geen mogelijkheid tot parkeren op de terreinen van de brandweerkazerne.

Ze vragen ook aan de bezoekers om grote tassen en rugzakken thuis te laten.

Share.

About Author

Leave A Reply

*