maandag, april 12

De nieuwe Opel Insignia schittert dankzij de nieuwste IntelliLux LED® Pixel Light-verlichting

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF
 • Strakkere looks: de Grand Sport en Sports Tourer krijgen een dynamischere look
 • Helder: nieuwste generatie van de IntelliLux LED®-verlichting met 168 ledsegmenten
 • Bijzonder efficiënt: energiezuinige integrale ledverlichting in het hele gamma
 • Veilig achteruitrijden: nieuwe digitale achteruitrijcamera en Rear Cross Traffic Alert (waarschuwing voor langsrijdend verkeer)A1
 • Première in januari 2020: nieuwe Insignia in de kijker op het Autosalon van Brussel

Opel licht een eerste tip van de sluier over de nieuwe Insignia. De nieuwe editie van het boegbeeld van het Duitse merk zal in première te zien zijn op het Autosalon van Brussel van 10 tot 19 januari 2020 en pakt uitmet nog strakkere looks en een verbeterd zicht in het donker. Dankzij het vernieuwde design straalt het topmodel van Opel nog meer présence uit op de weg. De bijzonder smalle koplampen met baanbrekende ledtechnologie dragen daar in grote mate toe bij. De nieuwe adaptieve IntelliLux LED® Pixel-verlichtingbeschikt nu over 84 ledsegmenten per koplamp. De koplampen reageren sneller en preciezer dan ooit waardoor ze de Insignia-bestuurder een optimaal zicht bieden zonder tegenliggers of voorrijdend verkeer te verblinden. Met de geavanceerde IntelliLux LED® Pixel Light-verlichtingis het vlaggenschip van Opel uniek binnen zijn marktsegment.

De nieuwe editie van de Insignia zit boordevol vooruitstrevende technologie. De Grand Sport Limousine en Sports Tourer Estate beschikken voor het eerst over een digitale achteruitrijcamera. In combinatie met het Rear Cross Traffic Alert, dat waarschuwt wanneer er verkeer nadert langs de zijkant, biedt het systeem nog meer veiligheid. Daarbij komen nog heel wat beproefde hulpsystemen, zoals de aanrijdingswaarschuwing met automatische noodrem en voetgangersdetectie en head-up display. In de Insignia zijn zowel bestuurder als passagiers altijd goed geconnecteerd dankzij het aanbod uitstekende infotainmentsystemen met kleurenaanraakschermen. De lijst met opties omvat e-Call en draadloos opladen voor compatibele smartphones in de middenconsole.

De nieuwe Opel Insignia wordt nog efficiënter dan voorheen dankzij de lichte constructie en de splinternieuwe en bijzonder doeltreffende benzine- en dieselmotoren. Bij de introductie in 2009 werd de eerste generatie verkozen tot “Europese auto van het jaar”. De voorbije tien jaar rolden bijna 1,2 miljoen eenheden van beide Insignia-generaties van de assemblagelijn in Rüsselsheim, de thuishaven van Opel.

Opel Insignia

De allernieuwste en uiterst precieze IntelliLux LED®-verlichting: 168 ledsegmenten

De nieuwe Opel Insignia wordt uitsluitend uitgerust met integrale ledverlichtingssystemen. Van zeer energiezuinige ledkoplampen tot de nieuwe adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light met een ongeëvenaard totaal van 168 ledsegmenten in plaats van 32 zoals voorheen.

“Met IntelliLux LED® Pixel Light zetten we nogmaals een grote stap vooruit”, legde Managing Director Engineering Christian Müller uit. “Zo wordt rijden in het donker meer ontspannen en veiliger. De nieuwe koplampen reageren sneller, ongemerkt en met meer precisie op de rijomstandigheden. Het intelligente systeem past de lichtstraal continu aan, zodat de weg altijd optimaal verlicht is. Het resultaat is een optimaal zicht in elke situatie, zonder verblinding voor andere weggebruikers.”

Opel Insignia

In enkele milliseconden wordt de hoofdstraal naadloos aangepast door twee controle-eenheden; de ene is aangesloten op de frontcamera en de andere bevindt zich in de koplamp. Het grote aantal continu reagerende ledsegmenten zorgt voor een naadloze aanpassing van de lichtstraal. Het verlichte gebied is groter dan voorheen, en naderend of voorgaand verkeer wordt nauwkeuriger “uitgesneden”.

Het bereik en de richting van het licht variëren naargelang de rijsituatie en de omgeving.  Zo zijn er verschillende lichtfuncties voor bochten en slecht weer, voor stads-, plattelands- en snelwegen, en geoptimaliseerd licht voor het parkeren. Opel heeft vooral de snelweglichten van de nieuwste IntelliLux LED® verder verbeterd. In bochten naar links reikt de lichtstraal verder naar links, zodat de bestuurder de verkeersborden beter kan zien. Bij het rechts afslaan in de snelwegmodus schijnt de lichtbundel verder naar rechts om tegenliggers niet te verblinden.

Hhet nieuwe IntelliLux LED® Pixel Light-systeem is ook aanzienlijk krachtiger. De 84 ledsegmenten zijn in drie rijen gerangschikt in elke ultraslanke koplamp, samen met de bochten- en dimlichtmodule en de kenmerkende leddagrijlichten eronder.

Gedurfd, puur en elegant: een aantrekkelijk design, zowel voor als achter

Het nieuwe Insigne blijft voortbouwen op ons ‘Gedurfd & Puur’-designconcept”, aldus Mark Adams, Design Vice President van Opel. “De nieuwe voorkant benadrukt het elegante en sportieve karakter van de Insignia. Alles voelt immers proportioneel lager en breder aan, met de kenmerkende Duitse aandacht voor detail.”

Het nieuwe verchroomde radiatorrooster is breder en uitgerust met opvallende lamellen; het Opel-logo in het midden van de verchroomde balk lijkt groter. De verchroomde balk zelf strekt zich rechts en links uit tot aan de leddagrijrichten, die zich nu onderaan in plaats van bovenaan elke koplamp bevinden. De Insignia lijkt lager en breder, mede dankzij de luchtinlaten met geïntegreerde mistlampen.

Ook de achterkant van de Insignia Grand Sport en Sports Tourer wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen. Net als op de stationwagen zal ook het overhangende paneel van de Grand Sport-limousine voorzien zijn van twee sleuven in plaats van ronde gaten voor de uitlaatpijpen.

De strakke, horizontale lijnen van het ontwerp lopen door in het interieur. De doordachte verchroomde accenten benadrukken het stijlvolle karakter.

Opel Insignia

Het volledige pakket: nieuwe achteruitkijkcamera, waarschuwing voor langsrijdend verkeer en nog veel meer

Zoals het een vlaggenschip betaamt, werd de Opel Insignia uitgerust met een volledige assortiment hulp- en infotainmentsystemen. Een nieuwe digitale achteruitrijcamera verbetert het zicht naar achteren. De veiligheid bij het achteruitrijden uit parkeerplaatsen wordt nog verhoogd door de optionele waarschuwing voor langsrijdend verkeer. Het systeem gebruikt radarsensoren om objecten 90 graden links en rechts achter de Insignia te detecteren, en dit op afstanden tot 20 meter. De bestuurder wordt gewaarschuwd via het scherm en geluidssignalen. Bijkomende rijhulpsystemen zijn:

Opel Insignia

 • Aanrijdingswaarschuwing met automatische noodrem en voetgangersdetectie
 • Rijstrookassistent
 • Dodehoekassistent
 • Adaptieve cruisecontrol met noodrem
 • Verkeersbordherkenning
 • Geavanceerde parkeerassistent
 • Head-up display, zodat de bestuurder zijn ogen op de weg houdt

Opel Insignia

Het gamma infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto gaat van Multimedia Radio en Multimedia Navi tot Multimedia Navi Pro. De topversie is voorzien van talrijke geconnecteerde navigatiediensten. Met verkeersinformatie in realtime, online kaartupdates en voorspellende navigatie worden uw ritten meer ontspannen. Nieuwe symbolen geven het navigatiescherm een frissere en modernere look. Hetzelfde geldt voor de boordinstrumenten. Is E-Call geïnstalleerd, dan wordt automatisch een noodoproep verstuurd wanneer de gordelspanners of airbags worden geactiveerd. Zo niet kan men de hulpdiensten ook binnen enkele seconden actief verwittigen door gewoon op de rode knop te drukken.

De nieuwe Insignia biedt heel wat comfort. Ergonomisch gecertificeerde AGR-zetels zijn verkrijgbaar als optie voor de bestuurder en de passagier voorin. Compatibele smartphones kunnen draadloos worden opgeladen. De achterklep van de Sports Tourer kan automatisch worden geopend en gesloten door uw voet te bewegen onder de sensoren in de achterbumper.


Share.

About Author

Leave A Reply

*