zaterdag, augustus 15

EXCLUSIEF: Gamespeciaalzaak met bijna 100 winkels in de Benelux blikt terug op 2011 en kijkt vooruit naar jubileumjaar 2012

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

JULLIE kunnen dit nieuwtje als EERSTE lezen op zalu.be!

ZALU mocht dit bericht in avant première publiceren dus naast leuke wedstrijden en

artikels krijgen jullie van ons ook nieuws HEET VAN DE NAALD!!!

 

Games blijven populair, dat merkt ook gamespeciaalzaak Game Mania. Nu de eerste games van het nieuwe jaar stilaan op de fans worden losgelaten blikt Game Mania nog een keer terug op 2011 en laat de gamespeciaalzaak ook zijn licht schijnen over het nieuwe gamejaar. “Het wordt niet alleen een goed, maar ook een feestelijk jaar, want we vieren in 2012 onze twintigste verjaardag”, aldus commercieel manager Karl Adriaensen.

Top 10 best verkochte games 2011
1. Call of Duty Modern Warfare 3
6. Elder Scrolls V – Skyrim
2. FIFA 12
7. Assassin’s Creed Revelations
3. Battlefield 3
8. LA Noire
4. Pokémon Black / White
9. Mortal Combat
5. Call of Duty Black Ops
10. Uncharted 3 – Drake’s Deception

Call of Duty nr 1 van 2011, nachtopening en inruilactie enorm succes
Voor gamespeciaalzaak Game Mania was 2011 een goed jaar. “Onze nachtopening voor de release van Call of Duty Modern Warfare 3 was een absoluut hoogtepunt. Het is een concept dat blijft aanslaan, getuige daarvan de 25.000 aanwezigen”, aldus Adriaensen. CODMW3 was ook de best verkochte game van 2011, gevolgd door FIFA 12 en Battlefield 3. “FIFA doet het altijd goed, maar door onze inruilactie kenden we een spectaculaire meerverkoop. Een nieuwe game betalen met ‘oude’ games, dat blijft een zeer goede formule.”

Best verkochte consoles 2011
1. Playstation 3
2. Nintendo DS
3. Nintendo Wii
4. Nintendo 3DS
5. Playstation Portable
6. Xbox 360

Playstation 3 best verkochte console, PSP doet beter dan Xbox
2011 betekende ook de lancering van de 3DS. De verkoop van de nieuwe handheld schoot als een komeet de lucht in en kende dankzij de prijsdaling ook een zeer goede eindejaarsperiode. De 3DS werd uiteindelijk de op drie na best verkochte console van 2011. De Playstation 3 spant echter de kroon. Sony laat hiermee Nintendo achter zich, want de DS en Wii strandden op plaatsen twee en drie. Opvallend is ook dat de Playstation Portable in deze ranglijst voor de Xbox 360 staat.
Game Mania viert 20ste verjaardag in 2012
Voor Game Mania is 2012 een bijzonder jaar. “We vieren namelijk onze twintigste verjaardag. Het doet ons bijzonder veel plezier dat we als pionier na twintig jaar nog steeds groter worden”, aldus Adriaensen. Deze verjaardag wil de gamespeciaalzaak in geen geval onopgemerkt voorbij laten gaan. “We plannen heel het jaar door verschillende verjaardagsacties en wedstrijden waarbij we onze bezoekers zullen trakteren op games, gadgets, … noem maar op. En uiteraard mag de nodige nostalgie niet ontbreken.”

Top 5 Preorders 2012
1. Diablo 3
2. Final Fantasy XIII-2
3. Mass Effect 3
4. SSX
5. Max Payne 3

Lancering PS Vita en Wii U, gamereeksen blijven populair
Behalve de festiviteiten rond de verjaardag van Game Mania verwacht de gamespeciaalzaak dat 2012 een interessant gamejaar wordt. Karl Adriaensen: “Er zijn twee nieuwe consoles op komst: de PS Vita in februari en de Wii U in het tweede deel van 2012. Wat betreft de nieuwe gametitels lopen de preorders zeer goed voor bekende gamereeksen zoals Diablo en Final Fantasy. Bij ons krijgen de mensen die preorderen ook steeds een leuk gadget of een extra voordeel.”

Share.

About Author

Leave A Reply

*