woensdag, juni 23

FISHER-PRICE NODIGT JE UIT OP EEN TRIP NAAR JE KINDERTIJD MET HET DIGITALE ‘FISHER-PRICE TOY MUSEUM’ VOL NOSTALGISCHE POPART

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Op Instagram vanaf 16 oktober 2020

Vandaag worden als voorsmaakje
negen speciale foto’s vrijgegeven 

  • In het Fisher-Price Toy Museum blik je terug op het meest iconische speelgoed dat het bedrijf de voorbije negentig jaar heeft gemaakt. Het speelgoed komt op een ongeziene manier tot leven in een artistieke digitale galerie die volwassenen en kinderen op hun smartphone kunnen bewonderen.
  • Elk decor van de tentoonstelling is met liefde gemaakt door de befaamde Amerikaanse kunstenares en ontwerpster Leila Fakouri, die eerder decors bouwde voor merken zoals Chanel, Nike, Gap en Levi’s. Ze brengt steeds een klassiek Fisher-Price product tot leven in een stijl die past bij de ‘look and feel’ van het decennium waarin het stuk speelgoed voor het eerst op de markt kwam.
  • De multimediastijl van Leila is een unieke combinatie van eclectisch design, textuurvormen, felle kleurenpaletten en creatieve onderwerpen die verweven worden in een visueel stimulerend geheel. Ze gebruikt zelfs de afmetingen en texturen van een echt museum.
  • De Chatter Speelgoedtelefoon, Granny Doodle-trekeend, Barky Puppy, Rock A Stack-stapelringen en Play ‘n Go-loopwagen zijn slechts een paar van de favoriete speelgoedjes van generaties kinderen die aan bod komen in deze unieke digitale tentoonstelling ter ere van de negentigste verjaardag van het bedrijf.
  • Het Fisher-Price Toy Museum is vanaf 16 oktober te vinden op de officiële Instagrampagina van Fisher-Price: www.instagram.com/fisherprice.toymuseum.

BRUSSEL, 15 oktober 2020 – Fisher-Price, het wereldwijd toonaangevende merk voor baby- en kleuterspeelgoed, opent de deuren van het gloednieuwe, virtuele Fisher-Price Toy Museum. Deze digitale tentoonstelling met klassiek Fisher-Price speelgoed uit de voorbije negen decennia is een heuse wereldprimeur. Elk stuk komt tot leven in een kleurrijke, leuke omgeving die op maat van Instagram ontworpen is.

Het Fisher-Price Toy Museum wordt nu al de ‘ultieme trip naar de kindertijd’ voor mensen van alle leeftijden genoemd. Deze vindt plaats op 16 oktober: vanaf deze dag kunnen bezoekers op de officiële Instagrampagina van Fisher-Price nostalgisch terugkijken op hun favoriete Fisher-Price speelgoed in een kleurrijke, interactieve tentoonstelling met foto’s en filmpjes.

Vandaag geeft de speelgoedmaker met internationale faam negen foto’s vrij aan zorgvuldig uitgekozen persbureaus, als voorsmaakje van wat museumbezoekers kunnen verwachten als ze een kijkje komen nemen. In het museum is Fisher-Price speelgoed uit verschillende periodes in al zijn glorie te bewonderen. Ter ere van het jubileumjaar van het merk worden in het museum meer dan negentig verschillende stukken tentoongesteld, handig ingedeeld per decennium. Zo vinden bezoekers het onvergetelijke speelgoed uit hun kindertijd gemakkelijk terug.

Kunstenares en ontwerpster Leila Fakouri heeft de klassiekers uit de lanceringscollectie op een creatieve manier in de spotlights geplaatst. Elk stuk speelgoed is de onvervalste blikvanger, en dankzij de mise-en-scène en texturen van Fakouri’s hand krijgt iedere bezoeker dat echte museumgevoel.

Zo zit de hond Snoopy Sniffer (gelanceerd in 1938) boven op een stuk bosbessentaart, schitteren de iconische Rolschaatsen (voor het eerst te koop in 1983) op een miniatuurrolschaatsbaan met echte houten vloer en gestoffeerde wanden, en lijkt het alsof het Snooze en Licht Zeepaardje™ nachtlampje uit 2008 onder water rondzwemt in een aquarium.

Kunstenares en ontwerpster Leila Fakouri: “Deze speelgoedstukken zijn ontworpen en gemaakt in verschillende periodes, verspreid over bijna een eeuw. Elk decennium heeft een herkenbare stijl, kleurenpatroon, sfeer en nostalgische herinneringen. Ik wilde dit tot leven brengen door een mooie, complexe en gevarieerde collectie installaties te maken die de visuele taal van elk tijdperk weergeven.”

Fisher-Price viert een mijlpaal: het is negentig jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht in juni 1930. Fisher-Price maakte al miljoenen kinderen gelukkig en schreef in zijn rijke geschiedenis heel wat innovaties op zijn naam. Het merk nam als eerste de term ‘Preschool Toys’ (1934) in de mond, maakte als eerste gelicentieerd speelgoed en was een van de eerste bedrijven die kleuters spelenderwijs laat coderen via de bekroonde Code-A-Pillar (2016).

Tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 bracht Fisher-Price een speciale verzamelcollectie van actiefiguren en Little People Community Champions, de zogenaamde #ThankYouHeroes, uit. De opbrengst daarvan gaat volledig naar goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen COVID-19.

Het bedrijf lanceerde onlangs een meerjarige, uitgebreide marketingcampagne met als titel ‘Let’s Be Kids’. Die is een ode aan de manier waarop kinderen de wereld zien, met optimisme en humor. De campagne nodigt volwassenen ook uit om het kind in zichzelf wakker te maken en het plezier van het spelen te herontdekken.

Share.

About Author

Leave A Reply

*