zondag, april 5

Opel presenteert nieuwe Corsa-e Rally op finale Duits rallykampioenschap (DRM)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
  • Merkencup: introductie ADAC Opel e-Rally Cup bij DRM-deelnemers
  • Presentatie: Opel Corsa-e Rally op de ADAC 3-Städte Rallye op 18-19 oktober
  • Ontwikkeling: begin testfase van Opels nieuwe elektrische racewagen

    Opel Corsa-e Rally Concept

De ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally is begonnen zoals gepland. De nieuwe elektrische racewagen met een batterij van 50 kWh wordt momenteel in het testcentrum in Dudenhofen aan talrijke duur- en prestatietests onderworpen. Dit om ervoor te zorgen dat de 136 pk sterke Corsa-e Rally met een koppel van 260 Nm voldoet aan de hoge eisen van de ADAC Opel e-Rally Cup. Het debuut van ‘s werelds eerste merkenrallybeker voor elektrische auto’s staat gepland voor de nazomer van 2020. Het eerste bekerseizoen omvat minstens acht evenementen van 2020 tot 2021, voornamelijk in het kader van het Duitse rallykampioenschap (DRM). Het definitieve schema wordt normaal bekendgemaakt op het autosalon van Essen (van 30 november tot 8 december 2019).

IAA 2019 – Opel Corsa-e Rally Concept

De Opel Corsa-e Rally wordt volgend weekend (18-19 oktober) al voorgesteld aan deelnemers en media tijdens de seizoensfinale van het DRM 2019, de ADAC 3-Städte Rallye rond Freyung in Neder-Beieren. De presentatie van de ADAC Opel e-Rally Cup en het gezamenlijke promotieconcept van Opel en ADAC is gepland voor vrijdag 13 uur voor de teams en 14 uur voor de media. De elektrische racewagen zal op beide rallydagen in de servicezone van Freyung te zien zijn. Opel Motorsport-directeur Jörg Schrott zal aanwezig zijn om vragen van geïnteresseerden en journalisten te beantwoorden.

“Tot nu had men in de Duitse rallywereld wel al gelezen over de Opel Corsa-e Rally, en op de officiële wereldpremière op het Autosalon van Frankfurt kon men de wagen voor het eerst bewonderen. Vandaag zijn we blij dat we onze showauto aan de rallyteams kunnen presenteren op de seizoensfinale van het DRM. Een aantal potentiële deelnemers, onder meer uit het buitenland, komen speciaal naar de ADAC 3-Städte Rallye om het voertuig te bekijken en meer te weten te komen over ons concept voor de toekomst. We kijken uit naar de contacten met de teams en naar hun reacties”, aldus Jörg Schrott.

Share.

About Author

Leave A Reply

*