donderdag, augustus 13

Strenge vorst op komst: tot -15 graden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +


Vanaf dinsdag wordt zeer koud winterweer verwacht met middagtemperaturen rond of onder het vriespunt. Tegen het einde van de week worden minima verwacht tot min 10 en zelfs min 15 graden.

Zondagmiddag blijft het droog met veel bewolking maar vooral over het westen ook enkele opklaringen. De wind waait matig uit richtingen tussen oost en noordoost. De maxima bedragen min 3 tot plus 1 graden.

Zondagavond en -nacht wordt de bewolking dikker vanaf de Duitse grens en later kan er wat lichte sneeuw vallen over het oosten van het land. De minima gaan van min 2 tot min 6 graden.

Dun sneeuwlaagje
Maandag is er veel bewolking met lichte sneeuw die zich uitbreidt van oost naar west. Op sommige plaatsen kan een dun sneeuwlaagje gevormd worden. ‘s Avonds verschijnen er brede opklaringen vanuit Duitsland. Er staat een matige wind uit oostelijke richtingen. Maxima: 0 tot min 3 graden.

Vanaf dinsdag wordt zeer koud winterweer verwacht met dinsdag middagtemperaturen rond, de dagen daarna onder het vriespunt. In de nacht eerst lichte tot matige, in de tweede helft van de week matige tot strenge vorst.

Tegen het eind van de week worden minima verwacht tussen min 6 aan de kust, min 9 in het binnenland en tot min 15 graden in de Ardennen. Computerprognoses gaan ervan uit dat het vriesweer ook na komend weekend aanhoudt.

Share.

About Author

Leave A Reply

*