woensdag, oktober 16

Art Book Review: Vending Machines: Coined Consumerism

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er is geen twijfel dat de Japanners de onbetwiste leider zijn wat verkoopsautomaten aangaat! Zij verkopen werkelijk alles van hete thee, eten en snoep tot paraplu’s, ondergoed (JA u leest correct…), sterke drank en porno.

Maar om dingen te verkopen via een automaat is een groeiende trend en word steeds populairder over heel de wereld. In sommige luchthavens kan je iPods en andere gadgets in automaten kopen en artiesten van over heel de wereld hebben al sigarettenautomaten omgebouwd  tot machines om kunst te verkopen. Blijkbaar willen we de kassierster vervangen door een machine… Dit boek beschrijft de reis die verkoopsautomaten aflegden vanaf de nederige beginfase tot de flashy high tech machines die ze vandaag zijn. Wisten jullie bijvoorbeeld dat een “wijwater verdeler” in het oude Griekenland bekend staat als de eerste historische vermelding van een verkoopsautomaat?

Dit boek staat vol met foto’s van verkoopsautomaten van over heel de wereld en vat de geschiedenis van deze machines samen door tijd en plaats. Het is een interessant werk over de consument “on the move” en zeker een boek boordevol leuke en interessante weetjes en originele foto’s!

Meer info en bestellen: http://markbattypublisher.com/

Vending Machines Coined Consumerism Christopher D Salyers – 128 pages – Size: 7 x 9 inches -Format: Casebound w/PVC dustjacket – Publication Date: March 2010 – Price: $27.95 – ISBN: 978-0-9819600-1-2

Share.

About Author

Leave A Reply

*