woensdag, mei 22

BOEK REVIEW: Hou je mond en zeg iets – Meulenhoff

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Matt Greene

17154_52a865575e675_17154Alex heeft een verhaal. Alleen: hij weet nog niet wélk verhaal. Net als de meeste twaalfjarigen heeft hij het nodige aan zijn hoofd: proefwerken, vriendinnetjes, en, in zijn geval, een obsessie met interpunctie en kwantumfysica. Maar sinds hij een hersenoperatie heeft ondergaan, gedraagt iedereen zich nogal vreemd. Hij krijgt de indruk dat het niet goed gaat met het huwelijk van zijn ouders, en als zijn aartsvijand op school hem ook nog uitnodigt voor zijn verjaardag, besluit hij dat het tijd wordt voor een diepgravend onderzoek. Is Alex moedig genoeg de waarheid onder ogen te zien? Of is het beter als hij zijn kop in het zand steekt?

SLOTSOM:

Een opmerkelijke debuutroman zonder enige twijfel! De auteur heeft reeds enkele theaterstukken op zijn palmares staan en dat merk je tijdens het lezen. Sommige passages doen denken aan een theaterstuk. Dit is absoluut niet storend en neemt niets weg van de kwaliteit van dit boek.

Het is een ‘coming of age’ verhaal dat met gevoel voor humor geschreven is en afgewisseld word met een soms heel trieste verhaallijn. De lezer wordt meegetrokken in de hoogtes en laagtes van de protagonist en alles is heel levendig geschreven zodat je echt bijna direct betrokken wordt in het verhaal.

Als Matt Greene deze stijl kan vasthouden mogen we nog wel wat leuke, interessante maar vooral goede romans verwachten!

Een prachtig en ontroerend debuut, klasse!

DVE

http://www.meulenhoff.nl/nl/p4c36fcf32b2f4/12321/hou-je-mond-en-zeg-iets.html
copy ZALUAfdrukken
Share.

About Author

Leave A Reply

*