donderdag, juli 2

BOEK REVIEW: Noorse Goden (Karakter Uitgevers)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van de auteur van de cult-serie American Gods ‘Door oude Noorse mythologie te combineren met de stijl van de 21e eeuw, weet Gaiman een geheel genre nieuw leven in te blazen voor de moderne lezer.’ – Newsweek

Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

SLOTSOM:

Een noodzaak voor elke fan van de Noorse godheden en mythen, spannend geschreven en heel vlot te lezen.  Maar niet enkel de fans van het genre zullen van dit boek smullen, door de vlotte schrijfstijl zal het een heel breed boekpubliek aanspreken.

Noorse Goden zal dus voor een heel breed publiek interessant en vermakelijk zijn. Wil je mooie verhalen lezen of juist iets ontdekken over mythologie en goden, dan is Gaiman met absolute zekerheid de auteur die je moet hebben.

AVH
Share.

About Author

Leave A Reply

*