woensdag, januari 29

BOEK REVIEW: Ton en Tineke – Integraal (Le Lombard)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

TonTijd voor alweer een niet te missen stukje stripgeschiedenis, met de integrale bundeling van de gagreeks Ton en Tineke. Alles aan de avonturen van het jonge koppeltje, hun huisvriend Felix en zijn neefjes ademt de sfeer van de jaren ’50 en het vrolijke optimisme van het Expo ’58-tijdperk. Ooit bedacht door het luisterrijke trio Franquin, Goscinny en Berck en nu met veel zorg onder supervisie van Franquins dochter Isabelle gerestaureerd en opnieuw gebundeld in een prachtuitgave met uitgebreid achtergronddossier.

SLOTSOM:

Back in time… pure nostalgie… de goeie ouwe tijd… zijn slechts drie zaken die mij spontaan door het hoofd schoten bij de aankondiging van dit album. En nu ik het album mocht bekijken en lezen kan ik deze enkel maar bevestigen!

Een mooie hardcover uitgave van dit duo dat menig lezer begeleide in zijn/haar jeugd. Tijdloos voor de ene – een ontdekking voor de andere, maar met zekerheid een prachtige bundeling die elke stripliefhebber moet gezien hebben. En geloof me, in dit geval is zien ook kopen!

Het gaat niet enkel om de protagonisten natuurlijk, maar ook om Meneer Van Gestel en de auto’s, de interieurs enz enz wat deze reeks tot een opmerkelijk geheel maakt.

Voor mij – als toenmalig abonnee van het weekblad Kuifje – zeker een ‘trip on Memory Lane’ en voor de jongere stripfanaat die Ton en Tineke niet kent zeker een geslaagde ontdekking van een oude stripcultuur die nooit verloren mag gaan!

DVE
copy ZALU

Franquin
Le Lombard/Hardcover/264P/€ 34,95
ISBN: 9789055818921

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*