woensdag, oktober 16

BOEK REVIEW: Zwijgen als vermoord (Dargaud)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

zwijgenDubbo City in Australië, Nieuw-Zuid Wales in 1970. Een boerengat, maar wel een waar er fel geroddeld wordt. Veel over Greg Hopper die na 27 jaar afwezigheid teruggekeerd is naar zijn geboorteplaats. Die afwezigheid had zo zijn redenen. Greg werd beschuldigd van de wreedaardige moord op zijn bloedmooie vrouw. Hij moest vluchten. Maar net voor zijn dood heeft zijn broer Ike bekend dat hij de moordenaar is. Daarom keert Greg terug naar Dubbo City. Of spelen er andere motieven mee?

Zwijgen als vermoord baadt in een drukkende, zwoele sfeer die doet denken aan filmklassiekers als Body Heat, The Long Hot Summer en To Kill a Mockingbird. Zowel tekenaar Berthet als scenarist Zidrou tonen met dit one-shot waarom zij tot de top behoren.

SLOTSOM:Zwijgen-Als-Vermoord-PR

Een man bekent op zijn sterfbed dat hij zijn schoonzus heeft vermoord, en niet zijn jongere broer. Die had anders wel een bijzonder goed motief, want zijn vrouw had de naam om alles wat een broek droeg van dat kledingsstuk te verlossen, waarna ze over haar uitspattingen vertelde tegen haar echtgenoot.

Maar de moord is al 27 jaar geleden gebeurd en sindsdien leeft Greg ondergedoken. Door de bekentenis kan hij terug naar “huis”, het klein stadje Dubbo in het hete Australische binnenland. Daar is echter niets meer zoals vroeger en Greg vraagt zich af wat Ike bezielde om die bekentenis nu nog te maken.

Scenarist Zidrou is een van de betere scenaristen en levert met deze psychologische thriller een waarlijk juweel af! Dit boeiend verhaal is gekoppeld aan de tekenstijl van Berthet die op zijn beurt een beklemmende sfeer weet neer te zetten in zijn tekenwerk.

Een combinatie die mij persoonlijk enorm aanspreekt en voor mij dus met zekerheid een topper in het stripjaar 2015!

DVE
copy ZALUDargaud
 
Zidrou & Berthet
Dargaud/Softcover/64P/€ 9,50
ISBN: 9789085584148
Share.

About Author

Leave A Reply

*