zaterdag, juli 20

BOEK TIP: EHBO Vaardigheden en praktijkinstructies bij reanimatie en dringende hulpverlening (Academia Press)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De overlevingskans voor een patiënt met een hart-of ademhalingsstilstand is het grootst als een omstaander de reanimatie onmiddellijk start.

Spoed-en urgentiearts Luc Herregods beschrijft en demonstreert alle vaardigheden die nodig zijn voor een professionele reanimatie en eerstehulpverlening. De technieken worden stap voor stap omschreven en duidelijk geïllustreerd met foto’s. Deze praktische gids is aangepast aan de nieuwe EHBO-richtlijnen 2015. Dit naslagwerk is uitermate duidelijk en makkelijk te gebruiken, niet alleen voor artsen en studenten, maar voor iedereen die zich wil informeren over en bekwamen in eerstehulpverlening.

Prof. dr. Luc Herregods studeerde af te Gent als doctor in de genees-, heel- en verloskunde in 1982. Hij werd doctor in de biomedische wetenschappen in 1987. Na vele aanvullende opleidingen is hij nu kliniekhoofd aan het Universitair Ziekenhuis te Gent en hoofddocent in de vakgroep anesthesiologie. Als sectorvoorzitter kritieke diensten in het UZ Gent coördineert hij de zorg voor de patiënt over de verschillende diensten binnen deze sector (anesthesie, spoedopname, intensieve zorgen, …). Hij is actief in de Belgische vereniging voor anesthesie en reanimatie.

SLOTSOM:

Nu EHBO voor scholieren en studenten in aller monde is en waar we (eindelijk) gaan nadenken om een basis EHBO opleiding mee te geven als je een rijexamen gaat doen is dit boekje een opvallende verschijning.

Dit boekje mikt uiteraard niet op ambulanciers of verpleegkundigen, maar ook zij kunnen dit eenvoudig te gebruiken naslagwerk gebruiken! Wie bereikt dit boek dan wel? De mama’s en de papa’s bijvoorbeeld, schooljuffen en leiders van jeugdbewegingen of gewoon IEDEREEN die wil weten wat te doen in geval van nood!

Naast duidelijk gestructureerde uitleg bevat het boek veel (duidelijke) foto’s om alles snel en efficiënt te kunnen bekijken en gebruiken. Ook zit er een DVD bij die samen met het boek een ideale basis vormt om je kennis van EHBO op te bouwen of te onderhouden!

Uiteraard is het nog steeds beter om een EHBO opleiding te volgen, daar kan je o.a. voor terecht bij Het Vlaamse Kruis.

HIER kan je dit boek bestellen

DVE

Share.

About Author

Leave A Reply

*