donderdag, mei 13

BOEKREVIEW: De Modegids

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Overal om ons heen zien we mode en maar weinig mensen worden er niet door beïnvloed. Maar hoeveel mensen kennen de oorsprong van het kleine zwarte jurkje, de bolhoed of het vrouwenkostuum? En hoeveel mensen weten het merk van het beroemde leren jack dat Marlon Brando droeg in The Wild One, of waarom de Chaneltas ook ‘2.55-tas’ wordt genoemd?
Dit boek bespreekt de belangrijkste modetrends van de laatste 200 jaar en laat zien hoe ze zich verhouden tot de hedendaagse stijlen. Zo worden de kenmerken van elke look – van neoklassiek tot gothic, van empire tot punk, militair en designer branding – nader toegelicht. En de hoofdstukken over technieken en materialen geven technische achtergrondinformatie. Tot slot laat het boek zien hoe dit alles samenkomt in de wereld van de mannen- en vrouwenmode, in zowel formele, informele als vrijetijdskleding, en in accessoires, sieraden, kapsels en make-up.

Van advies voor de perfecte kleding tijdens een avondgala tot wat te dragen op het strand! info over enkele beroemde designers zoals Dior, Giorgio Armani,… vind je achteraan in het boek . Naast advies over fashion krijg je ook hoofdtsukken gewijd aan Haar & make-up, Mannenaccessoires en sieraden.
Kortom, De modegids is een informatief en stijlvol handboek dat je voorziet van de beeldtaal die nodig is om stijlen te begrijpen, te onderzoeken en te interpreteren.

Meer info en bestellen:

www.librero.nl

Share.

About Author

Leave A Reply

*