zaterdag, december 14

COMIC REVIEW: De Rode Baron, 1. Tussen de kogels (Dupuis)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

1025-64914-800-c1lTussen de kogels door is het eerste deel van de reeks over Manfred Von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Met 80 gewonnen luchtgevechten is hij dé mythe van de Eerste Wereldoorlog. In dit album zien we spectaculaire luchtgevechten en krijgen we een korte blik op zijn jeugd.

SLOTSOM:

Een wondermooie en vooral interessante hard cover comic met als enige nadeel het ‘volume’… Met slechts 48 pagina’s is het vrij dun te noemen.

Waar het dan weer interessant wordt is bij de essentie: het verhaal en de tekeningen zijn eenvoudig subliem te noemen! Of je nu een fan bent van de geschiedenis of een liefhebber van bijzondere comics, hier stelt Dupuis zeker en vast niet teleur.rode-baron-1-pl-e1475400531505

Het verhaal is accuraat correct met het tijdsframe waar de comic zich afspeelt en de zachte kleuren maken het geheel nog opvallender.

De figuur die centraal staat is Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron was een Duits gevechtspiloot die in de Eerste Wereldoorlog vele vijandelijke vliegtuigen neer haalde, waardoor hij de beroemdste gevechtspiloot van zijn tijd werd. Deze figuur spreekt nog steeds tot de verbeelding en Dupuis slaagt er met deze in om de figuur weer een beetje tot leven te brengen, klasse dus!

DVE

copy ZALUlogo-dupuis-blanc-01-577x1985-thumbs-up

Schrijver: Pierre Veys
Tekenaar: Carlos Puerta
Uitgever: Dupuis
Aantal Pagina’s: 48
Winkelprijs: € 14,95
Verschijningsdatum: 7 september 2016

Share.

About Author

Leave A Reply

*