zaterdag, augustus 15

De Kronieken van Amoras: Niet alles is verteld!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eén flits. Meer was er niet nodig in 2013 om Suske en Wiske uit elkaar te halen en op een onbekende plek in tijd en ruimte te droppen. Die plek bleek een eigentijdse versie van het eiland Amoras. De AMORAS-SAGA werd zonder twijfel de meest succesvolle innovatie in de Nederlandstalige stripwereld van het afgelopen decennium. Ruim 650.000 albums van de AMORAS-SAGA gingen over de toonbank. En na de Making Of bleven vele fans wat verweesd achter: “Wat nu, het kan toch niet dat alles is verteld?”
Welnu: NIET ALLES IS VERTELD.
Meteen het uitgangspunt voor een nieuw en spannend web van verhalen, die telkens uit twee of drie albums bestaan en los van elkaar te lezen zijn. Ze geven achtergrond bij personages of brengen nieuwe mysteries aan het licht. De afgelopen maanden heeft ons SU-team samen met auteur Marc Legendre en tekenaar Charel Cambré hard gewerkt aan DE KRONIEKEN VAN AMORAS. En we zijn fier. Want het eindresultaat is alweer een “strip om SU tegen te zeggen”.

Deel 1 – DE ZAAK KRIMSON

In het album Het rijmende paard is Lambik de enige die Krimson kent als slechterik. In DE KRONIEKEN VAN AMORAS blijkt nu dat Lambik en Krimson elkaar vroeger al ontmoetten, in het badstadje Piscine-les-Bains. Wat daar gebeurde verklaart misschien waarom Krimson zo’n kwaadaardige pyschopaat is geworden. En heeft Lambik daar iets mee te maken?  De zaak Krimson is vanaf 15 maart overal te koop.

AMORAS leeft heel hard bij de Vlaamse en Nederlandse stripliefhebber. In een mum van tijd schreven meer dan 1000 fans zich in om deel te nemen aan een postkaarten-actie. Die postkaarten, geschreven door Lambik en Krimson,  worden intussen massaal gedeeld op social media.

Share.

About Author

Leave A Reply

*