donderdag, mei 13

Een verborgen parel binnen de stripwereld…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

De avonturen van Ridder Dolf is een reeks van D’Auwe en Paul Reichenbach en is dan misschien wel een minder bekende reeks maar wel zeker een reeks die in de stripkast van elke stripfan een plaatsje zou moeten vinden. Een losse tekenstijl en een leuk ontspannend verhaal zijn de basis ingrediënten van deze strips en er zijn er tot op heden 2 verschenen, de derde is in de maak…

De avonturen van Ridder Dolf 1: Het hanzecomplot

Een voordelige overeenkomst met de Deense koning zal de Hanzestad Kampen macht en rijkdom brengen. Niet alle andere Hanzesteden zijn daar blij mee. Er wordt zelfs een complot gesmeed om de overeenkomst tegen te houden.

Gelukkig is er Ridder Dolf nog, de dappere kapitein van de wacht. Maar zal hij erin slagen om het verdrag te redden? Je leest er alles over in ‘Het Hanzecomplot’.

De avonturen van Ridder Dolf 2: Het geheime wapen

Ridder Dolf is kapitein van de militie in de Middeleeuwse Hanzestad Kampen. Regelmatig moet hij de stad redden van dreiging en gevaren. Dat doet hij met veel bravoure, soms nogal onhandig en niet altijd diplomatiek.

In dit tweede deel wordt het stadsbestuur gewaarschuwd dat er in een naburige Hanzestad wordt gewerkt aan een geheim project. Dit moet wel een wapen zijn, want die stad staat onder bestuur van de oorlogszuchtige hertog van Gelre, die het rijke Kampen maar wat graag wil veroveren. Dolf wordt op onderzoek uitgestuurd en zorgt op zijn eigen, voortvarende manier voor een oplossing.

koop deze strips via de link

Share.

About Author

Leave A Reply

*