woensdag, oktober 23

FASHION ILLUSTRATOR second edition

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een begrijpbaar, zeer visueel onderlegd boek dat alle hoeken van mode tekenen, presentaties en illustraties omvat. Een boek dat modestudenten zal helpen op hun weg die ze afleggen op de diverse modeacademies. Het proces van een pril idee tot een afgewerkte modetekening, dit boek leert de modestudent (of mode geïnteresseerde lezer uiteraard) hoe juiste lichaamsproporties te tekenen en geeft advies over hoe proporties te overdrijven om bepaalde effecten te creëren.

Een technisch hoofdstuk beschrijft het gebruik van diverse tekenmaterialen en toont hoe je kleur moet gebruiken. Toegewijde “tutorials” tonen hoe je zowel met digitale en traditionele methoden werkt  (Illustrator, Photoshop, foto-montage, mixed media, tekenen, inkt,…) door midel van het werk van toonaangevende mode illustratoren wordt de “leerling” de zekerheid bemiddeld om te experimenteren met diverse stijlen en mogelijkheden.

Ook wordt de geschiedenis van zowel de 20e eeuw tot de hedendaagse mode illustratie opgetekend en is er een gids over welke carrière mogelijkheden je hebt binnen dit toch wel aparte wereldje en over hoe je een portfolio samenstelt of hoe je werkt met een agent!

 
Bethan Morris is een docente aan de Universiteit van Glamorgan (Cardiff) en is gespecialiseerd in mode, illustratie en portfolio presentatie.
Een handig werk voor al wie een groot interesse heeft in mode-illustraties en zijn eigen kleding wil maken of voor elke student aan de modeacademie.

Meer info en bestellen: http://www.laurenceking.com/product/Fashion+Illustrator,+2nd+edition.htm

FASHION ILLUSTRATOR second edition   Bethan Morris –  Paperback – 250 illustrations – 240 pages – 256 x 215 mm – ISBN 978 1 85669 654 8 – £ 22.50

Share.

About Author

Leave A Reply

*