zondag, augustus 1

Jarige Lucky Luke verovert Antwerpen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

img_8061Crowne Plaza Antwerpen maand lang in teken van Lucky Luke

Wie over de Antwerpse Ring rijdt, kan er niet naast kijken. Een maand lang pronkt Lucky Luke metershoog op de gevel van Crowne Plaza Antwerpen. Uitgeverij Ballon Media en Crowne Plaza Antwerpen plaatsen het hotel volledig in het teken van Lucky Luke om de zeventigste verjaardag van de cowboy te vieren. Van 14 oktober tot 13 november loopt er een expo over de tekenaar Morris en kunnen bezoekers zich onderdompelen in de sfeer van het Wilde Westen.

Extra beurshal voor 80e Boekenbeurs
Ballon Media trekt op deze manier de festiviteiten rond de Antwerpse Boekenbeurs mee op gang. Crowne Plaza Antwerpen ligt op wandelafstand van de Boekenbeurs en fungeert als extra belevenishal tijdens de tachtigste editie van de Boekenbeurs.img_8009

Hans Wils van Crowne Plaza Antwerpen vertelt waaraan hotelgasten en nieuwsgierigen zich mogen verwachten: “Een maand lang kan je je onderdompelen in het universum van Lucky Luke. In de lobby van het hotel loopt een tentoonstelling over het werk van Morris, de geestelijke vader van Lucky Luke. Deze bescheiden expo is een echo van de grote overzichtstentoonstelling die in januari dit jaar georganiseerd werd tijdens het internationaal stripfestival in Angoulême. De Daltons duiken overal in het hotel op en in ons restaurant serveren we een smakelijke westernmenu. Op het nachtkastje leggen we voor elke hotelgast drie gratis strips klaar.”  

70 jaar Lucky Luke
“We willen vooral hulde brengen aan de maker van Lucky Luke, Maurice De Bevere, alias Morris (1923-2001),” aldus Alexis Dragonetti, gedelegeerd bestuurder van Ballon Media. “Morris wist vanuit Kortrijk de wereld te veroveren met Lucky Luke. Hij zette een van de meest succesvolle Europese stripreeksen ooit op papier. Sinds 1946 gingen er wereldwijd meer dan 300 miljoen albums over de toonbank. Lucky Luke werd vertaald naar 29 talen en in 50 landen zijn er animatiereeksen te zien over de cowboy.”

img_7891De samenwerking met Crowne Plaza Antwerpen is het orgelpunt van de festiviteiten rond 70 jaar Lucky Luke. In juni verscheen het hommage-album ‘De moordenaar van Lucky Luke’, dat onlangs bekroond werd met de Sint-Michielsprijs voor Beste album van 2016. Begin september vierde de stad Kortrijk de zeventigste verjaardag met een grote braderie en werd het startschot gegeven voor de heruitgave van de volledige collectie: de komende vijf jaar krijgen alle albums een nieuwe, uniforme look & feel. Verder is er sinds deze week een gloednieuwe art book ‘De kunst van Morris’, vol onuitgegeven archiefmateriaal verkrijgbaar. In het weekend van 15 en 16 oktober schittert Lucky Luke op het stripfestival in Breda en op 4 november verschijnt ‘Het beloofde land’, een nieuw Lucky Luke- album door Achdé.
Lucky Luke op de Boekenbeurs
Uiteraard staat Lucky Luke ook op de Boekenbeurs in de kijker, en wel met een belevingszone van maar liefst 35m². Elke dag tussen 14u en 15u is het Lucky Hour op de stand van Ballon Media (Hal 2 – stand 207). Alle kinderen krijgen dan een gratis Lucky Luke cowboysjaaltje. Wie in de foto booth duikt, maakt bovendien kans om zichzelf te laten tekenen op de cover van een Lucky Luke album. Tekenaar Achdé komt op 11 november naar ons land om te signeren.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*