zaterdag, september 26

(kook)boek review: Cambodja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen en hun mooie verhalen

Een bijzonder lees-, reis-, kijk- en kookboek over een fascinerend land – Fantastische gerechten, hartverwarmende verhalen over het land en de mensen, en prachtige sfeerbeelden en portretfoto’s
Frank Alberti neemt je mee op een culinaire reis naar Cambodja en haar kleurrijke dorpen en steden, eeuwenoude tempels, smaakvolle markten, oneindige rijstvelden, prachtige stranden en de gastvrije bevolking en hun favoriete recepten. Recepten die soms eeuwenoud zijn en soms in een modern jasje zijn gestoken, maar stuk voor stuk de rijkdom van de Cambodjaanse keuken laten zien.
Zie, voel, proef en beleef dit betoverende koninkrijk in het verre oosten door dit boek!

Cambodja staat voor het rijke verleden van het Khmer-rijk, eeuwenoude tempels, een berucht en bloedig verleden, een heden waarin het boeddhisme floreert en de toekomst wijd open ligt. Het is een land dat altijd in ontwikkeling is geweest. Zo ook de mensen van het land én hun keuken. Kijk naar dit land door de ogen van fotograaf-journalist Frank Alberti. Zie, voel, ruik, proef en beleef zoals hij in dit betoverende koninkrijk in het verre oosten deed.

In dit kijk-, lees- en kookboek geven de mensen, hun recepten en verhalen een afspiegeling van de Khmer, hun land en cultuur. Alle recepten in dit boek zijn ofwel doorgegeven door voorouders of zelf bedacht door de mensen in Cambodja. Soms zijn de recepten eeuwenoud en soms in een modern jasje gestoken, maar altijd traditioneel Cambodjaans.

SLOTSOM:

Een keuken die in onze streken niet zo heel erg bekend is en dat volledig ten onrechte. Het is een gevarieerde keuken die van zoet tot (heel) spicy alles te bieden heeft. Wie het geluk al mocht kennen dit land te bezoeken weet dat naast het overvloedige en lekkere eten het een heel mooi en uitdagend land is met enorm vriendelijke mensen.

In dit kookboek vind je recepten waar iedereen mee aan de slag kan, of je nu veel of weinig keuken ervaring hebt. Zit er een fan van de oriëntaalse keuken in je familie of vriendenkring? dan zal dit boek het gepaste geschenk zijn voor onder de kerstboom!

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*