zaterdag, december 15

[kook]boek review: Eigentijdse wildgerechten (Karakter Uitgevers)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eigentijdse wildgerechten is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende, nieuwe recepten én niet voor de hand liggende bereidingswijzen toont. Denk daarbij aan (buiten) grillen, aan wildpizza’s of fast food (ree-hamburgers, hotdogs) of aan inmaken en maken van patés, terrines en worsten. Zelfs de sous-vide techniek wordt toegepast met verrukkelijke resultaten. Natuurlijk geeft Rüssel de traditionele bereidingswijze en schuwt hij receptuur als hazenpeper niet, maar het gros van zijn recepten is modern en uitdagend. Denk aan involtini van wildzwijn, wilde eend op zoetzuur of fazantravioli. De meer dan honderd beproefde en eenvoudig te begrijpen en te bereiden recepten van professioneel chef-kok en fervent jager Harald Rüssel richten zich voornamelijk op de bereiding van het vlees. Ze worden aangevuld met een uitgebreide collectie van bijgerechten en basisrecepten die kunnen worden gecombineerd naar wens en smaak.

SLOTSOM:

De periode van de (lekkere) wildgerechten staat weer voor de deur en karakter uitgevers brengt een opmerkelijk wild kookboek op de markt.

Een bundel van de grote klassiekers in de wildkeuken maar ook enkele opmerkelijke moderne gerechten zijn samengevat in dit mooie boek. Wij gingen voor de wildpizza op pagina 63 en waren aangenaam gecharmeerd van dit gerecht. Ideaal als voorgerecht of als hapje tijdens een gezellig samenzijn zal deze wildpizza je gasten gegarandeerd weten te bekoren!

Ben je fan van wildgerechten MOET dit kookboek gewoon in je verzameling zitten – ken je iemand die graag wild bereid is dit het ideale geschenk voor de kerstperiode.

DVE
Share.

About Author

Leave A Reply

*