donderdag, juli 2

Kosmos Uitgevers verwerft rechten nieuwe boek Hillary Clinton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kosmos Uitgevers heeft via Sebes & Bisseling de rechten verworven voor het nieuwe boek van Hillary Clinton. In What Happened (dat in de VS bij Simon & Schuster zal verschijnen) onthult Clinton voor het eerst wat ze dacht en voelde tijdens een van de meest controversiële en onvoorspelbare presidentsverkiezingen in de geschiedenis.

‘In het verleden had ik vaak het gevoel dat ik voorzichtig moest zijn in het openbaar. Alsof ik moest koorddansen zonder vangnet. Dat gevoel laat ik nu compleet varen. Ik zal alles vertellen,’ zegt Clinton in de al vrijgegeven introductie van het boek.

In What happened zal ze voor het eerst openhartig zijn over hoe het was om het op te nemen tegen Donald Trump, welke fouten ze maakte, hoe ze het onverwachte en schokkende verlies verwerkte en hoe ze de kracht vond om vervolgens weer overeind te krabbelen. Met humor vertelt Clinton wat ervoor nodig was om na de nederlaag weer met beide benen op de grond te staan en wat deze ervaring haar over het leven heeft geleerd. Ze laat zien welke uitdaging je hebt om als sterke vrouw midden in de publiciteit te staan en deelt hoe ze omging met alle kritiek die ze kreeg.

De interesse voor de memoir was groot, maar Kosmos Uitgevers kon het in een pre-empt van de markt wegkapen. Hans Koenen, acquirerend redacteur bij Kosmos Uitgevers: ‘Toen we hoorden dat het boek een memoir zou worden waarin ze terugkijkt op de verloren verkiezingen, hebben we meteen een pre-empt neergelegd. We zijn vereerd dat we deze titel aan ons portfolio mogen toevoegen en kijken ernaar uit om samen met de boekhandel hier een groot succes van te maken.’

De Nederlandstalige editie zal op 3 oktober 2017 verkrijgbaar zijn bij Kosmos Uitgevers.

Share.

About Author

Leave A Reply

*