woensdag, juni 23

NIEUWE STRIPRELEASES (kids & jongeren)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Bij Dupuis en de Standaard uitgeverij zijn er weer enkele leuke  stripverhalen verschenen:

  • Suske en Wiske – 356 De fluitende olifant

Barabas trekt met onze vrienden naar het verleden om de eerste treinrit in België bij te wonen. Zijn over-over-overgrootmoeder Miranda was een van de machinisten. Maar als Lambik in het verleden een man tegenhoudt die hem brutaal uit de weg duwt, verdwijnt Barabas plots in het niets. De man blijkt een privédetective te zijn en zat een saboteur achterna die een aanslag op de trein wil plegen. Onze vrienden vrezen dat ze de geschiedenis hebben veranderd en dat Miranda de aanslag niet zal overleven, waardoor Barabas nooit geboren zal worden. Suske en Wiske zetten alles op alles om de aanslag op de trein te verhinderen, maar zullen ze de saboteur op tijd kunnen ontmaskeren?

  • F.C. De Kampioenen – 111 Kampioenen aan het front

Boma wil een nieuw type worst lanceren en trekt daarvoor naar Normandië, waar hij een worstenboer kent die andouillette fabriceert, de oneetbare worst gemaakt van varkensdarmen. Bij de Kampioenen is Boma de enige die dat lust. Hij vertrekt met Xavier, Pol en Mark naar Frankrijk om zijn contract met de worstenboer te bezegelen. Maar ook Fernand is naar de Normandische kust vertrokken, en meer precies naar de gebieden waar de invasie van de geallieerden heeft plaatsgevonden op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Fernand lijkt wel in een vreemd theaterstuk terechtgekomen… Intussen worden Boma en zijn vrienden opgepakt wegens het uitgeven van vals geld.

  • De Buurtpolitie – 12 A…a…aliens!

De verdwijning van een jongen neemt onwerkelijke proporties aan wanneer er foto’s opduiken van ufo’s en aliens. Voor het team van de Buurtpolitie lijken de daders deze keer niet uit de buurt te komen maar uit een ander universum… De commissaris blijft echter down-to-earth en gebruikt zoals steeds zijn gezond verstand. Kan hij op die manier een alien in de boeien slaan en tot bekentenissen dwingen?

 

 

  • Agent 212 – 30 Een zware dobber

30ste deel van de hilarische avonturen van Agent 212! Arthur, agent 212, is geen superagent en al helemaal geen held. Het liefst zou hij zijn dagen in zijn fauteuil doorbrengen met zijn hond, Kiki, op voorwaarde dat zijn schoonmoeder niet in de buurt is. In het commissariaat vindt hij gelukkig wat rust… Alle missies van Agent 212 draaien uit op een catastrofe, tot groot jolijt van de lezers die dol zijn op de dwaasheden van de sullige agent, in de Frans-Belgische traditie. 212… het noodnummer dat je moet bellen als je zin hebt om eens goed te lachen.

 

 

  • Jommeke – 303 De Atchoebloem

Jommeke en zijn vrienden zijn op bezoek bij Macu Ancapa in Peru. Tijdens een bergwandeling komt Choco in een grote vleesetende bloem terecht. De bloem niest hem wat later uit want ze lust geen apen. Eens terug in Zonnedorp blijkt Choco niet helemaal in orde. Professor Geblijn onderzoekt het aapje. Choco blijkt besmet te zijn met het gevaarlijke Atchoemvirus. Het virus blijk bijzonder besmettelijk te zijn via niesbuien en wie er door besmet raakt, die ruikt helemaal niets meer.
De strijd tegen deze kleine monstertjes wordt meteen ingezet. Een eerste middel dat werkt is de virussen bespuiten met een zeepoplossing. Zeep vernietigt de virusjes. Eén virus weet uit het huis van Gobelijn te ontsnappen en in geen tijd is heel Zonnedorp besmet. Jommeke en zijn vrienden brengen de inwoners op de hoogte om als eerste bescherming een masker te dragen. Alle kinderen krijgen vervolgens een speciale bril waarmee ze het virus kunnen zien en dan met hun waterpistool bestoken met een zeepoplossing. Intussen gaat Gobelijn intensief op zoek naar een doeltreffend medicijn. De oplossing blijkt te liggen bij het stuifmeel van de Atchoembloem. Jommeke, Flip en Filiberke vertrekken meteen richting Peru. Het heeft wat voeten in de aarde om stuifmeel te bemachtigen maar Filiberke slaagt er uiteindelijk in om een potje te vullen. Professor Gobelijn zorgt er dan in geen tijd voor dat er een pilletje en vaccin klaar is. De ons bekende maar iets minder brave lieden krijgen het ook … maar dan onder de vorm van een spuitje. Daar laten zij duidelijk zien hoe kleinzerig ze wel zijn. In een mum van tijd zijn alle Zonnedorpers genezen. Choco speelt virusvanger en slaagt er in het allerlaatste vrije virusje onschadelijk te maken.

Share.

About Author

Leave A Reply

*