dinsdag, februari 19

STRIP REVIEW: Django Unchained (Ballon Media)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Django_unchained_Comic-1004x1024“Het coole aan het stripalbum Django Unchained is dat het gaat om het HELE SCRIPT”, schrijft Quentin Terantino in het voorwoord van de stripbewerking van zijn Oscar-winnende film, die nu woensdag verschijnt in het Nederlands bij Ballon.

Onversneden filmscript
“Veel van het materiaal in spectaculaire, epische scripts als dit of Kill Bill haalt de film niet omdat het gewoon too f*ing grandioos is”, aldus de filmmaker die opgetogen is met de graphic novel. “Dingen die aangepast werden voor de film – bijvoorbeeld hoofdstukken of scènes die ik eruit heb geknipt – staan wel in het stripverhaal. Dit album is letterlijk de allereerste versie van het script. Je krijgt alles te zien, ook het materiaal dat het witte doek niet gehaald heeft.”

Grandioos tekenwerk
Tarantino stond erop dat de stripbewerking een eigen smoel kreeg en dat de personages en settings geen doorslagje werden van de film, maar rechtstreeks uit de geest van de tekenaar ontstonden. Daarom ging R.M. Guéra (Scalped) aan het tekenen zónder fotomateriaal en weigerde hij de film te bekijken vóór hij helemaal klaar was met het uittekenen van het verhaal.

Bundeling met bonusmateriaal
In de VS verscheen de comic Django Unchained oorspronkelijk in zeven delen bij Vertigo/DC Comics. De bundeling in het Nederlands verzamelt ze alle zeven in een mooie hardcover met als bonus enkele originele en alternatieve covertekeningen, voorbereidende coverschetsen en een schetsboek.

Het verhaal
Django Unchained is het bloedige verhaal van een premiejagende tandarts en de slaaf die hij vrijkocht: Django. In ruil voor zijn vrijheid helpt Django hem de Brittle Brothers op te sporen. Als hij vrij is, wil Django op zoek gaan naar zijn vrouw die op haar beurt is verkocht aan een rijke landeigenaar uit Mississippi.DjangoComic3

SLOTSOM:

Als persoonlijke (grote) Terantino fan moet ik toegeven dat de strip beter is dan de film enkel en alleen omdat in de strip het verhaal nog sterker is als in de film.

Maar liefst 270 pagina’s lang Tarantino avant la lettre staat garant voor genieten. De regisseur bestond erop dat de stripbewerking een eigen gezicht kreeg en dat de personages en settings geen pure copij werden van de film, maar rechtstreeks uit de geest van de tekenaar ontstonden. Dit geeft opnieuw een extra dimensie aan het hele epos of in één woord: KLASSE!

DVE

copy ZALUBallonMedia

Share.

About Author

Leave A Reply

*