woensdag, juni 23

STRIP REVIEW: Piet Pienter en Bert Bibber – INTERGRAAL 1

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Op 16 november 2019 zou Jozef Van Hove, die de stripgeschiedenis inging onder het pseudoniem POM, honderd jaar zijn geworden. Om dat eeuwfeest luister bij te zetten lanceert Standaard Uitgeverij een integrale uitgave in elf delen van Piet Pienter en Bert Bibber, de stripreeks waar zijn naam voor altijd onlosmakelijk mee verbonden zal blijven.

De reeks liep van 1951 tot 1995 op de pagina’s van Het Handelsblad en Gazet van Antwerpen. Toen de verhalen later in albums werden gebundeld, bouwden ze in heel Vlaanderen een trouwe schare fans op.

Welkom in de wereld van Piet en Bert, professor Kumulus, de Amerikaanse miljardaire Susan, de zingende politieagent én POM’s alter ego, de persmuskiet Theo Flitser!

Avonturen in dit deel:
1. In het Spoor van Sherlock Holmes
2. De Inca-schat der Cordillera
3. Het Raadsel van de Schimmenburcht
4. Plakijzerpiraten
5. De Diamantmijnen van Koningin Salami

SLOTSOM:

Voor velen onder ons (inclusief mijzelf) is dit een essentieel deel van onze jeugd… De figuren van deze strips zijn iconisch en de betrekkelijk eenvoudige tekenstijl is enorm kenmerkend voor POM. Maar betrekkelijk eenvoudig betekend uiteindelijk niets  als je de verhalen opnieuw leest. Het is niet enkel een flashback maar het opnieuw ontdekken van iets waar je plots met heimwee en vreugde aan kan terugdenken.

Voor de jongere generatie stripfans onder ons valt er dus een nieuwe reeks te ontdekken, de oudere fans kunnen weer even terugkeren naar hun jeugd of tienerjaren!

Wij kijken alvast met spanning uit naar de volgende boeken in deze opmerkelijke reeks!

Share.

About Author

Leave A Reply

*