vrijdag, februari 21

STRIP REVIEW: Red Rider trilogie (WPG)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Onsterfelijke magiërs bestaan, Ze leven onder ons. Altijd al. Als gidsen. Als bakens. Maar vooral als poortbewakers tegen het ultieme kwaad. Verborgen in tijd en ruimte liggen zeven scherven die samen de sleutel vormen om de poorten van de hel wijd open te zetten.

Red Rider is een eigenzinnige en verrassende interpretatie van Vandersteens Rode Ridder. De queeste is dezelfde, het decor is de verrassing.

01: De zevende scherf

Twee onsterfelijke magiërs, ouder dan de tijd zelf. Tegenpolen in een eindeloze confrontatie. Merlijn, gedoemd in plaats van gezegend. Krankzinnig geworden. Een versplinterde, dolende dwaas. B’hal; een multimiljonair. Een gewetenloze zakenman, glad als teflon. Het vuur in de tijdloze oorlog tussen de beide machtige opponenten laait vandaag opnieuw op. Harder, brutaler, rauwer en genadelozer dan ooit tevoren!

 

 

 

 

 

02: Teufelsberg

De strijd lijkt gestreden. B’Hal heeft bijna alle scherven in zijn bezit en is klaar om het Einde der Tijden in te luiden. Merlijn is de laatste verdedigingslinie tegen het kwade, maar zijn verslavingen weerhouden hem ervan het gevecht aan te gaan. Ook Red vlucht weg van het gevecht, uit angst dat het verleden zich zou kunnen herhalen.

 

 

 

 

 

03: Het huis Merlijn

De aanhangers van het Kwade zijn klaar om Golgorath, de Duistere Meester, te verlossen. Zonder het te beseffen zijn Red en Celeste de enigen die de apocalyps nog in de weg staan. Welk offer moet er gebracht worden om de wereld te redden van een zekere ondergang?

SLOTSOM:

Voor sommige ‘die hard’ fans van De Rode Ridder kan deze reeks als een schok overkomen, maar het is met absolute zekerheid een geslaagde reeks!

Met een duistere tekenstijl en een goed onderbouwd verhaal weten de makers te overtuigen en brengen ze 3 zeer opmerkelijke strips op de markt die menig fan zullen aanspreken. De ‘basis’ is hetzelfde als in de klassieke strips van De Rode Ridder enkel de setting en de karakters kregen een totale make over.

Red Rider

Share.

About Author

Leave A Reply

*