zaterdag, augustus 15

STRIP REVIEW: Suske en Wiske 339 – De planeetvreter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer Suske en Wiske een ruimteschip ontdekken dat miljoenen jaren ingevroren zat in het poolijs, is professor Barabas razend enthousiast. Zeker als blijkt dat de bemanning van het toestel nog in leven is. De twee piloten blijken afkomstig van Mars en waren op Aarde voor een onderzoek toen ze in een storm terechtkwamen en crashten. Wanneer de prof hen vertelt dat de planeet Mars ondertussen onbewoonbaar geworden is, wordt één van de piloten opstandig. Algauw blijkt dat hun missie naar de Aarde niet zo onschuldig was als ze beweren. De piloot gaat op zoek naar een kist die ze tijdens hun crash kwijtspeelden. Daarin zit een geheim wapen dat al het leven op Aarde zal uitroeien…

SLOTSOM:

De eerste ‘vernieuwde’ Suske en Wiske… Vernieuwd? niet echt vernieuwd wel in een nieuwer en moderner jasje gestoken. Suske en Wiske sluiten iets dichter aan bij de actuele tijdsgeest. Wiske heeft borsten en de hele strip is in een moderner jasje gestoken. Er wordt niet enkel meer ‘in hokjes’ gedacht maar de beelden lopen vaker verdeeld over een hele pagina.

De verhaallijn blijft trouw aan wat de scharen fans kennen: Onze 6 vrienden redden de wereld van nare zaken en beleven daarbij spannende en leuke avonturen. Het geheel is nog steeds eenduidig herkenbaar als een klassieke Sus&Wis en ik persoonlijk vind de aanpassing naar een moderner geheel zeker en vast een geslaagde ingreep in deze klassieker.

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*