dinsdag, december 18

STRIP REVIEW: Suske en Wiske 341 | Het Monamysterie (Su)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Barabas onderzoekt in opdracht van het Louvre de Mona Lisa. Wanneer hij het figuur uit het schilderij tot leven wekt met zijn Teletransfor, blijkt het om een man te gaan. Die beweert dat hij in 1911 model heeft gestaan voor de kopie en vlucht het labo uit. De Mona Lisa is een vervalsing! De politie denkt echter dat de prof liegt om zijn gezicht te redden nadat hij een kostbaar schilderij heeft vernield. Hij wordt gearresteerd en zijn reputatie staat op het spel. Er zit onze vrienden niets anders op dan in het verleden naar de échte Mona Lisa te gaan zoeken. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht, want de dief heeft een grote verrassing voor hen in petto…

Dit album werd oorspronkelijk aangekondigd met de titel Mona Lisa. Begin juli 2017 werd bekend gemaakt dat dit was veranderd in Het Monamysterie.

SLOTSOM:

We vallen in herhaling, maar Suske en Wiske blijven gewoon klassiekere Nummer 1 in ons rijke striplandschap ;-)

Ook in dit avontuur beleeft ons duo – begeleid door de rest van de familie weer spannende dingen waarbij ditmaal een van de beroemdste schilderijen ter wereld centraal staat.

We beleven het oude Parijs in een prachtige tekenstijl en onze helden zorgen er weer voor dat op het einde toch weer alles goed komt.

Een aanrader voor jong en oud, lezen dus!

DVE

Share.

About Author

Leave A Reply

*