zondag, augustus 1

Stripreleases mei 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

En alweer zijn er een heel deel nieuwe en vooral leuke (en interessante) strips op de markt:

DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN: Wie kent de scheldkanonnades van kapitein Haddock niet? Zijn omgeving wordt steeds weer verrast door zijn originele taalgebruik: tapijtenvreter, aapmens, ballenhoofd, gladjanus, nogaspeculant en krulparasiet zijn maar een paar voorbeelden. Stof genoeg om dit taalgebruik eens intensief te onderzoeken en deze uitdrukkingen systematisch op een rijtje te zetten. Een onmisbaar handboek voor al wie erudiet wil lijken en ervan houdt zijn medemens te beledigen maar daartoe woorden te kort komt.

SPORTCOLLECTIE – STANDARD 2: De negenjarige Nathan is Standardsupporter in hart en nieren. Hij raakt bevriend met Zola, de geweldige spits van zijn team. Ze willen allebei graag het kwalificatietornooi winnen waardoor ze kans maken om binnen te raken in de prestigieuze voetbalacademie van Standard. Maar Zola staat bekend als ruziemaker en heeft daardoor een slechte reputatie… Waarom gedraagt Zola zich zo op het veld? Kan Nathan hem helpen?

SPORTCOLLECTIE – ARSENAL 2: Nathan woont in Londen en wil graag naar de voetbalacademie van Arsenal om later een profvoetballer te worden. Zijn grootvader brengt hem elke keer naar de trainingen en vertelt boeiend over het rijke verleden van de grote club. Nathan bewijst op het veld dat hij bulkt van het talent en wordt uigenodigd om proeven af te leggen in de academie van Arsenal. Het geluk kan niet op. Tot zijn vader een belangrijke baan krijgt… in Thailand.

DE JONGE JAREN VAN THORGAL 9: Thorgal en Aaricia proberen met de drakar van Sveyn te ontsnappen aan de wraak van de wrede koning Harald. Maar ze lijden schipbreuk en Thorgal en zijn gezellen stranden op een vreemd eiland. Op hun zoektocht naar drinkbaar water verkennen ze de ruïnes van een stad. Onder de grond lopen ze, zonder het te beseffen, een nog groter gevaar tegemoet dan datgene waar ze voor vluchtten.

BOOTBLACK: Lente 1945 aan het front: de oorlog zaait dood en vernieling. Al, een Amerikaans soldaat, is de enige overlevende van zijn eenheid. Om te ontsnappen aan het heden duikt hij in zijn herinneringen aan zijn leven in New York: genoeg geld verdienen om de goot te verlaten… Is dat niet de onbereikbare droom voor ’n doodgewone schoenpoetser? of zoals die in de city wordt genoemd, ’n bootblack.

Share.

About Author

Leave A Reply

*