maandag, april 12

Bestaat ‘de ideale schoen’? Marc O’Polo en haar Premium Shoes!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

De ideale schoen bestaat niet!2_resize

Het concept van een “ideale schoen” bestaat ons inziens niet. Wat voor de een geschikt is, is voor de ander totaal ongeschikt. Daarnaast zijn de functionele vereisten voor het schoeisel afhankelijk van diverse omgevingsfactoren en fysieke vereisten. Wordt de schoen binnen of buiten gedragen? Worden de schoenen gebruikt voor te wandelen of voor te rennen? Enzovoorts.

Desalniettemin zijn er wel een aantal algemene aanbevelingen te geven als het gaat om de keuze van schoenen. Zo zijn er ook fashionmerken die inspelen op het concept van een ideale schoen. Marc O’Polo is daar een goed voorbeeld van. Met haar ‘PREMIUM SHOES’ beantwoord dit modehuis aan de noden van een degelijke schoen.

1_resizeGoede pasvorm

De meest fundamentele eis die aan schoenen wordt gesteld, is dat deze goed passen. De schoen moet bovendien stabiel zijn, met name bij ouder wordende mensen.

Naast een goede pasvorm en stabiliteit gelden ook de volgende vereisten:

  • draag schoenen van een stevig materiaal
  • de schoen dient een voldoende brede hak te hebben
  • een veterschoen verdient de voorkeur4_resize

Onze voeten zijn onmisbaar voor ons. Ze brengen ons overal naartoe en moeten ons de ganse dag dragen. Een goede stand van de voeten is onontbeerlijk. Goede schoenen kunnen helpen om chronische klachten en overbelastingsletsels ter hoogte van de onderste ledematen te voorkomen.

Mooi zijn of geen pijn lijden?

Bij het optreden van voetklachten en het vinden van een geschikte oplossing hiervoor, is een goed schoenadvies niet weg te denken. Het probleem dat we hierbij constateren is dat het met name voor vrouwen moeilijk is om het schoeisel aan te passen. Mooi willen zijn en pijn lijden staan op gespannen voet met elkaar. Een gulden middenweg is om bij speciale gelegenheden (uitgaan, feest) zogenaamde “zitschoenen” te dragen. De zitschoen kan elk type schoen zijn, zelfs met hele hoge hakken, waar je niet te lang achter elkaar op moet lopen en die de meeste tijd in zittende positie wordt gedragen.

5_resizeAls het feest of het speciale moment weer voorbij is, kan daarna weer het verantwoord schoeisel worden aangetrokken.

Schoenen uit leder krijgen een voorkeur: ze zijn rekbaar en respecteren de natuurlijke kromming van de voet, hetgeen rechtstreeks een positieve invloed heeft op onze houding en rug. Schoenen uit leder geven een perfecte steun. Deze steun zorgt voor een stabiel bekken en een mooi rechtstaande wervelkolom.

Goede schoenen en/of steunzolen zijn cruciaal bij rugklachten. Een voetboog die hoger of lager is dan normaal kan leiden tot pijn aan de knie, heup of rug. Door een betere voetsteun kunnen de rugklachten spontaan verdwijnen en zullen ook de voeten een stuk aangenamer aanvoelen.

Goede schoenen zijn duurder, maar hou rekening met het feit dat kwalitatief goede schoenen veel langer mee gaan, soms wel jaren.

be.marc-o-polo.com

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*