dinsdag, januari 19

Dovre gaat voor uitgesproken design met maximaal comfort

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

En of Dovre dit jaar opnieuw zal verrassen. De nieuwe telg in de familie kolen- en multibrandstofkachels TAI is kenmerkend door zijn eenvoud en betrouwbaarheid. De compacte ZEN houthaard onthult het gepatenteerde systeem met verdiepte stookbodem. En ook de SENSE-reeks groeit letterlijk in aantal én in gestalte. Allen getuigen ze van vakmanschap in de productie van duurzame, kwaliteitsvolle kachels en haarden. Laat die gezellige herfst- en winteravonden maar komen!
ZEN100_D03-HoogZEN – COMPACT VAN GESTALTE, MET EEN GROOT HART VOOR HET MILIEU
Met de ZEN haal je een wereldpremière in huis. De houthaard met laag vermogen, budgetvriendelijke prijs en bovendien strakke look is een stijlvolle topper voor laagenergiewoningen. Bovenop zijn compacte gestalte verkrijg je een optimale verbranding wat resulteert in een hoog rendement. Dit alles dankzij het gepatenteerde en unieke verbrandingssysteem van de verdiepte stookbodem.
De ZEN past letterlijk en figuurlijk in ieder interieur. Zijn compact gestalte en beperkte inbouwdiepte maakt installatie eenvoudig. Ook is de ZEN perfect integreerbaar in gepersonaliseerde concepten, zoals één wand voor de TV, kastenruimte én de haard. De ZEN is een stijlvolle duizendpoot in je woonruimte. De blokken hout van 30 cm geven een mooi en rustig vlammenbeeld in een strak zwart gelakt kader.ZEN102_S02 De ZEN is beschikbaar in frontversie of in doorkijkversie, beiden prachtig afgewerkt uit gietijzer en met een volglasdeur.
Prijzen (incl 21% btw) vanaf:
ZEN100: € 1808,95
ZEN102: € 2171,95

TAI45C-E8_P03dubbelzijdige houthaard
TAI – VOOR EEN HEERLIJK WARMTEGEVOEL
De nieuwe generatie TAI kolen- of multibrandstofkachels doen denken aan nostalgische, winterse taferelen aan de kachel. TAI staat voor eenvoud en betrouwbaarheid dankzij zijn sober, elegant design en uitstekende warmtechnologie. Wie tekent voor een hoog rendement, een lage emissie en een heerlijk warmtegevoel voor een mooie prijs, vindt bij de TAI-familie dus zeker zijn gading. Standaard in zwart gelakt gietijzer, en later in het seizoen keuze tussen emailkleuren majolicabruin, crèmewit en glanzend zwart die matchen in elk interieur.
Wat gebruiksgemak betreft moet deze kachel alles behalve onderdoen. De grote, via het vuldeksel uitneembare kolenbunker zorgt tot 36 uur autonomie. De TAI45 is geschikt voor houtblokken tot 45 cm en is eenvoudig bij te vullen dankzij de gebruiksvriendelijke laaddeur of bij de multibrandstofkachel (TAI45M) ook aan de zijkant. Beide kachels hebben een vermogen van 5-11kW. De TAI-kachels hebben een rendement van meer dan 75%.
Prijzen (incl. 21% BTW):
Kolenkachel TAI45C: € 1687,95
Multibrandstofkachel TAI45M: € 1808,95SENSE303_S01
SENSE-REEKS GROEIT LETTERLIJK ÉN FIGUURLIJK
Het succes van de SENSE-reeks groeit dit jaar verder en dit mag je letterlijk nemen! Zo zijn de SENSE 300 en SENSE 303 (op poten) en de SENSE 400 en SENSE 403 (op box) zo’n 20% groter geworden dan de kleinere versies (SENSE 100, 103, 200, 203). Houtblokken van 40 cm passen dus perfect in de houtkachel. Met een vermogen van 3-11kW en een rendement van 80 procent spreken we van een uitzonderlijke serie die zorgt voor een ultieme warmteafgifte. Bovendien zijn deze grotere SENSE-houtkachels een blikvanger in huis. Met zijn elegante vormgeving en vloeiende lijnen vormt de SENSE-reeks een uitzonderlijk Dovre-product.
Alle SENSE-kachels hebben een externe luchtaanvoer, waardoor zuurstof van buiten de ruimte kan opgenomen worden en de luchtbalans steeds in evenwicht blijft. Wat kleur betreft, kies je voor zwart gelakt of geëmailleerd. Welke versie je ook wenst, door de aansluitkraag 180 graden te draaien kan je het aansluitstuk zowel boven- als achteraan monteren.
Prijzen: TBD zie catalogus op p.120
SENSE303 op poten en zijglas, in lichtgrijze emailkleur.

SENSE300-E14_P02

DOVRE BRENGT TWEE NIEUWE EMAILKLEUREN UIT
Naast het uitgebreide kleurengamma komt Dovre nu ook met een lichtgrijze en diepzwarte glanzende emailkleur op de markt. Zowel de VINTAGE als de SENSE-reeks zijn vanaf heden beschikbaar in de lichtgrijze emailkleur E14. Daarnaast zijn alle geëmailleerde kachels van Dovre ook in het glanzend zwart (E10) te verkrijgen. Deze aanvullende kleuren passen naadloos in ieder interieur.
Nieuwtje! Voortaan zijn alle gaskachels ook beschikbaar in propaan!
Nieuwtje! Voortaan kan je bij alle geëmailleerde kachels nu ook de enkelwandige rookafvoerbuizen in dezelfde kleur verkrijgen.
DOVRE, VUUR MET KARAKTER
Dovre staat garant voor authentieke warmte met echte vlammen. De stijlvolle kachels en haarden van Dovre zijn steeds vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Elke kachel en haard die de productie verlaat, zijn de ideale warmtegeleiders die kwaliteit, design en duurzaamheid uitstralen. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding. Dovre creëert smaakvolle warmte en gezelligheid op maat van elke thuis.
Voor meer informatie:


www.dovre.be

Share.

About Author

Leave A Reply

*