dinsdag, januari 19

La Redoute kondigt talloze nieuwe samenwerkingen aan voor de Lente-Zomer collectie 2015

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

La Redoute zet opnieuw Franse modeontwerpers in de kijker voor de nieuwe lente-zomer collectie van 2015: Sézane, Jeanne Damas, Polder en Brigitte Bardot hebben exclusieve collecties uitgewerkt. Maar ook de eigen merken van La Redoute werken dit jaar voor het eerst samen met externe ontwerpers: Avril Gau ontwierp een tijdloze tas voor Laura Clément, Mademoiselle R werkte een collectie uit samen met het bekende Engelse modehuis Liberty en blogster Punky B. creërde een iconische handtas voor Soft Grey.

Sézane ontwerpt een collectie exclusief voor La RedouteS_zane-x-La-Redoute-GAY58_030_140-1-1-5

Sézane, het merk dat iedereen gek maakt met collecties die enkel online beschikbaar zijn, werkt dit seizoen met samen La Redoute.

Kanten jurkjes, jeans met hoge taille, blouse, jumpsuit, sandalen, … Het zal moeilijk worden om te weerstaan aan de door Morgane Sézalory ontworpen stukken. Voor haar is La Redoute « een deel van haar kindertijd en puberteit… Uitkijken tot de nieuwe catalogus er is, ongeduldig wachten op het pakketje, de ontwerper van het seizoen ontdekken, een droomoutfit samenstellen, … » Een verhaal over mode in het echte leven dus. Dat Sézane nu een collectie voor La Redoute ontwerpt is de evidentie zelve en Sézane is hier dan ook immens gelukkig mee.”

Jeanne Damas is het model voor deze collectie, die terug te vinden is op LaRedoute.be.

Jeanne-Dams-x-La-Redoute-GAY58_110_072-3Jeanne Damas stelt elegante collectie samen voor La Redoute

Model, comédienne, styliste, … deze Parijse is de nieuwe muze van de modewereld. Met haar grappig en brutale stijl is ze het icoon van de grote modehuizen en belichaamt ze de franse elegantie.

Ze creëert voor La Redoute een exclusieve en eenvoudige collectie met een seventies-touch: een gebloemde jurk, een broek met hoge taille, een blazer, jurkjes, …Vanzelfsprekend is zij het model van de door Sézane en haar ontworpen collecties voor La Redoute. Deze collecties zullen uitsluitend beschikbaar zijn op LaRedoute.be.

La Redoute verwelkomt het Parijse merk PolderPolder-VN416-VN417-VN419_62718693

Madelon Lanteri-Laura en Natalie vodegel, de twee ontwerpsters van het merk Polder, bedachten een subtiele en moderne collectie, samengesteld uit stukken met Noorse en pure invloeden zoals jassen, sweaters, t-shirt, broek, jurk, …

Polder is een merk uit Parijs dat ontstond in 2000 het was in het begin voornamelijk gekend voor accessoires en jeugdige collecties. Het merk lanceerde in 2012 haar eerste prêt à porter collectie voor vrouwen.

De stukken in de collectie zijn zeer clean en concentreren zich op het combineren van verschillende materialen. Kleuren en afwerking staan centraal en maken deze stukken visueel sterk herkenbaar.

Nieuwe collectie van Brigitte Bardot

Voor de Lente-Zomer collectie 2015 zet La Redoute de samenwerking met het merk Brigitte Bardot verder. Zij stellen dan ook met trots de nieuwe vrouwelijke collectie voor met jurkjes, trenchcoats, broeken, … geïnspireeerd op de BB stijl.

Het merk Brigitte Bardot werd in 2012 opgericht. Het concept is om hét mode-icoon uit de jaren ’50 tot ’80 te laten herleven en haar stijl aan te passen naar de hedendaagse trends. Daarvoor basseert de ontwerpster zich op oude foto’s van de ster en combineert zij deze met de wensen en voorkeuren van de hedendaagse vrouw.

La Redoute werkt samen met Laura Clément, Soft Grey en Mademoiselle R voor hun eerste exclusieve collectie

AVRIL GAU x LAURA CLEMENT

De keuze om samen te werken met Laura Clément is de evidentie zelve. Avril Gau ontwerpt retrostukken met een moderne touch. Zij ontwierp een tijdloze tas met elegantie lijnen voor Laura Clément.

PUNKY.B VOOR SOFT GREY

La Redoute werkt dit jaar voor het eerst samen met een blogster. Geraldine Grisey, de vrouw achter de blog Punky.B, heeft een opvallende rockabilly stijl. Zij kreeg voor het ontwerp van de tas voor Soft Grey carte blanche van La Redoute.

LIBERTY x MADEMOISELLE R

Mademoiselle R werkte een collectie uit samen met het bekende Engelse modehuis Liberty. Deze eerste collectie bestaat uit een jumpsuit, een blouse, een rok en een tas die deze zomercollectie compleet maakt.

La Redoute en designers

La Redoute was in 1969 één van de eerste merken die de collecties van grote modenamen beschikbaar maakte voor het grote publiek. Yves Saint Laurent, Azzaro, Anthony Vaccarello, Robert Clergerie, Delphine Manivet, Vanessa Bruno, Rabih Kayrouz, Cédric Charlier, Jacquemus en vele anderen hebben hun creaties gedeeld via de cataloguspagina’s en de site LaRedoute.be

 

Collecties beschikbaar vanaf eind december op LaRedoute.be.

Share.

About Author

Leave A Reply

*