donderdag, mei 13

WANNA GO SKINNY? Bekijk dan de denim’s van Cheap Monday…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Download PDF

Cheap Monday is een stoer Scandinavisch merk en is in Scandinavie een vooruitstrevend label met een monopoliepositie in de populaire winkel Weekday. De collecties bestaan voornamelijk uit jeans en andere denim-items.

Het merk is inmiddels ook een vaste waarde in België en Nederland. Sommige kennen het misschien al en zijn er net als wij een grote fan van. Voor nog geen 50 euro heb je al een mooie goed zittende spijkerbroek. Ze hebben het populaire wortelmodel maar ook vrouwelijke baggy broeken maken deel uit van de collectie.
Interessant is ook dat ze niet aan de standaard maten vastzitten. Ze hebben namelijk ook tussenmaten zoals 31 of 33 en dit heerlijk vooral als 30 of 32 toch iets te strak zit en de rest van de maten te groot zijn.
Niet alleen verkopen ze broeken maar ook sneakers (die unisex zijn), jurkjes en truitjes. De spullen zijn nu nog voornamelijk op internet te koop zoals bij: www.ilovevintage.nl of
www.bridgettrends.nl.

Het Zweedse kledingmerk heeft, om op te vallen, als merklogo het doodshoofd genomen. Lekker opvallend op de achterkant van de broek en aan de binnenkant van de broek op een enkele broekzak zit een skelettenhand om het af te maken.

Monki is een Zweedse concept store, die zich voornamelijk focust op het ontwerpen en verkopen van dameskleren. De stijl kan je omschrijven als zeer minimalistisch en basis. Je vindt er echt wel alles, van hele mooie jurkjes tot dikke warme wintertruien. De unieke prints op sommige stukken of op verpakkingen vertellen ook het verhaal van ‘The Monkis’, zoals je ook op www.monki.com kan zien. Monki heeft ook een magazine, ze zitten momenteel aan de tweede editie.

Cheap Monday is welgekend door hun logo (de schedel) en hun jeans. Ze maken zowel dames- als herenkledij, ook weer in een heel simpele stijl. De naam verwijst naar je lege portefeuille op maandag, als je helemaal blut bent na een weekendje stappen, vandaar ook de redelijke prijzen. De kleuren zijn ook zeer neutraal (zwart, grijs, blauw, …). Bekijk de rest van hun collectie op www.cheapmonday.com.

Share.

About Author

Leave A Reply

*