woensdag, oktober 16

GAME REVIEW: Assetto Corsa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ac5Inleiding

Assetto Corsa, die treffend en maar al te vaak ‘Your Racing Simulator’ genoemd wordt, voegt een nieuwe dimensie toe aan de next-gen racing simulatiegames. Dit door de nadruk te leggen op het pure fysieke realisme, door heel nauwgezet en precies om te gaan met eigenschappen zoals carhandling op de exact nagebouwde en uiterst prachtige circuits.

Net als in het echt kan je je wagen voor elke race tot op het kleinste detail instellen, hierdoor pas je je speelervaring aan aan je persoonlijke racestijl en eigen wensen.

De totale race-ervaring kan verder aangepast worden door bijvoorbeeld de besturingsinstellingen of schade bij botsingen te wijzigen. Al deze features zorgen voor het realisme waarvoor Assetto Corsa bekend staat en gevierd wordt.

Laat je onderdompelen in de sfeer van Assetto Corsa en geniet mee van deze nieuwste race game!ac1

Verhaal

De fervente playstation gamers zijn steeds in de ban geweest van in eerste instantie Gran Turismo, gevolgd later door Forza. Het lijkt me geen evidentie om deze twee grote namen te overtreffen. Assetto Corsa gaat de uitdaging aan en maakt er een waar spektakel van!

Het lijkt wel dat de ontwikkelaars maar één doel voor ogen hadden, de meest realistische race game tot nu toe te ontwikkelen. De naam op zich stelt in mijn ogen weinig voor, maar de game op zich is op het eerste zicht veelbelovend.

Ik moet dan ook, na het spelen van deze game, grif toegeven dat Assetto Corsa de realiteit sterk benadert én dit bovendien méér dan Gran Turismo en Forza! Toch zal Assetto Corsa met andere positieve punten naar boven moeten komen om effectief te scoren aangezien zijn concurrenten ook reeds heel sterk zijn op dit gebied!

Een ander item dat zeker niet onbelangrijk is, is de manier van rijden met je racewagen. Hoe voelt het aan om met een Ferrari tegen 200 km/u over het circuit te racen en met een Fiat 500 door een bocht te gaan tegen 70 km/u? De gehele rijstijl is te voelen aan de controller, het kleinste bultje, putje,… in de baan is te voelen aan de controler en de game speelt wonderbaarlijk vlot!

ac2Graphics and sound

Alle circuits zijn met behulp van een laser nagemaakt. Hierdoor lijken ze net echt. De kleinste details zijn zichtbaar, wat het geheel heel mooi maakt.

De startgeluiden van de auto’s, maar ook de soundtracks zijn goed afgestemd op de game en zorgen voor een heel goed gevoel.

Ik kan deze game geen negatieve cijfers geven op vlak van graphics en audio, een topper van formaat als je het mij vraagt!ac3

SLOTSOM:

Ik besluit met veel plezier dat Assetto Corsa een prachtige intrede maakt als nieuwkomer binnen de racegames. Ik verwacht alvast een vervolg op het begin van deze nieuwe release.

De game is best prijzig, maar als je ziet wat je ervoor in de plek krijgt is deze niet duurder dan de concurrentie.

Grafisch heel sterk, de sounds zijn perfect afgestemd en de gameplay verloopt zoals het hoort in racegames, vlot!

Een aanrader van formaat voor elke racefanaat!

4-thumbs-up

ac4Pluspunten

  • Prachtige simulatie game
  • Grafisch in orde
  • Nieuwe markttoetreder met nieuwe inzichten en ideeën
  • Er werd gebruik gemaakt van een unieke lasertechniek om alles er zo echt mogelijk te laten uit zien
  • Heel veel keuze qua auto’s

 

Minpunten

  • Prijs

Beschikbare consoles

  • PS4
  • Xbox One

Richtprijs: €59.98

Evelien Hertveldt

copy ZALU

Share.

About Author

Leave A Reply

*