woensdag, april 8

GAME REVIEW: Bioshock the collection (2K)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

bs5Inleiding

Iedere gamer die zichzelf iets of wat respecteert kent de game Bioshock. Daarom hoef je hem nog niet gespeelt te hebben, maar elke gerespecteerde gamer heeft op zijn minst al van deze prachtgame gehoord.bs2

Keer terug naar Rapture en Columbia en beleef de bekroonde BioShock-reeks op een compleet nieuwe manier. In BioShock The Collection maak je opnieuw onvergetelijke reizen door de prachtige wereld van BioShock, deze wereld werd nu prachtig geremasterd in een hogere resolutie die nog beter ervaren wordt als de vorige verschenen versies.

BioShock The Collection bevat alle singleplayercontent van BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite, alle singleplayer uitbreidingen en het pack Columbia’s Finest.

De BioShock Collection bevat volgende onderdelen:

– BioShock
– BioShock game
– Museum of Orphaned Concepts
– Challenge Rooms

– BioShock 2
– BioShock 2 game
– Protector Trials
– Minerva’s Den

– BioShock Infinite
– BioShock Infinite game
– Clash in the Clouds
– Burial at Sea: Episode 1 en 2
– Columbia’s Finest Pack

bs3Verhaal

De BioShock-games draaien om meer dan enkel graphics, al kan ik onmiddellijk zeggen dat er een enorme vooruitgang is wat betreft de grafische kant van deze remastered game.

Deze games gaan ook niet alleen over het verhaal dat je als het personage volgt, maar net zo goed over de werelden waarin jij en de gestoorde personages rondlopen. Zowel Rapture als Columbia weten na al die jaren nog altijd dezelfde magie over te brengen en de verschillende audio diaries die je kan verzamelen, geven je steeds meer achtergrondinformatie.

Hoewel ik de lugubere claustrofobische gangen van de onderwaterstad Rapture al meerdere keren heb bezocht, bleef ik ook nu alle hoeken verkennen, ging mijn hart sneller tekeer bij de eerste Big Daddy en heb ik weer met open ogen en mond naar het scherm zitten staren terwijl de verschillende losse elementen van de enorme luchtstad Columbia zich samenvoegden in een prachtig heldere blauwe lucht.

De twee steden zijn volledige tegenpolen van elkaar, wat het des te mooier maakt dat de drie titels nu gebundeld ervaren kunnen worden. Een prachtig geheel!bs4

Graphics and sound

Eerder werd al een tipje van de sluier opgelicht. Wat betreft de eerste Bioshock game t.o.v. the collection nu, waar ongeveer een tien jaar tussen zit. Grafisch gezien heeft de game een serieuze wending genomen nu deze volledig op de next-gen consoles werd uitgebracht. Een vooruitgang van tien jaar om U tegen te zeggen.

Op gebied van geluid zaten en vroeger reeds mankementen in de game, die er nu nog steeds inzitten en herkenbaar zijn voor elke gamer die deze reeks volgde en gamede! Wat mij betreft zijn deze niet bepaald storend maar wel geeft dit aan dat bepaalde elementen toch niet grondig genoeg nagekeken zijn of niet helemaal geremastered zijn.

bs6SLOTSOM:

De games werden qua inhoud niet aangepast, wat mij zeker en vast gelukkig prijst! De inhoud van de games zaten goed in elkaar en blijven een aanrader om te spelen. Toch wordt de game geconfronteerd met enkele nalatigheden, slordigheden,… of hoe je het ook wilt noemen. Sommige fouten die reeds in de eerste games geslopen waren, hadden hier verholpen kunnen worden door kleine aanpassingen.

Het positieve dat toch wel de moeite waard is zijn de vele toegevoegde details die wel vermeld werden in the collection. Dit doet de game volledig opleven en zorgt voor een intensieve game ervaring.bs7

Heb je de games reeds gespeeld, dan voelt het echt vertrouwd en gekend aan om deze remastered game nu opnieuw te spelen maar dan op een next-gen console. Bij bioshock 1 werd er een extra content toegevoegd wat voor bioshock 2 en bioshock infinite ontbreken. Dit kan toch wel als domper op de sfeer bekeken worden.

Alles in acht genomen blijven de games een ware parel om nogmaals hernieuw te spelen. Ben je een nieuwkomer of ken je de games van Bioshock totaal niet? Laat je dan zeker en vast onderdompelen in de sfeer van deze collectie, dit is een van de momenten om één van de meest besproken games van de afgelopen decennia te beleven. Ga mee op avontuur met Bioshock: the collection!

Pluspunten

– Grafisch mooi vormgegeven
– Inhoud blijft mooi behouden
– Mooie verhaallijn
– Knap remastered werk
– Prijs VS. Kwaliteit is zeker ok

Minpunten

– Nog steeds mankementen wat betreft geluid

Beschikbare platformen

– PS4
– Xbox One

Prijs: €49,98

5-thumbs-upEvelien Hertveldt

copy ZALU2K games LOGO

Share.

About Author

Leave A Reply

*