zaterdag, juli 20

GAME REVIEW: The Elders Scrolls Online: Intro

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

TES-3Sommige spellen vereisen meer diepgang dan een gemiddeld spel.
ESO hoort hier zeker bij, vandaar dat we het in deze review alleen gaan hebben over een eerste indruk van deze game. Over één a twee weken brengen we een in-depth review die deze titel waard is.

TES-coverVerhaal:

In het introductiefilmpje zie je hoe je ziel gestolen wordt door Molag Bal, een Daedric Prince net als Mehrunes Dagon, de vijand uit deel IV.
Molag Bal wilt zijn wereld “Coldharbour” samen laten gaan met de wereld van Tamriel. Aangezien hij zelf niet in zijn huidige vorm naar Tamriel kan komen, heeft hij besloten om Tamriel naar hem toe te halen.
Dit gaat middels gigantische dark anchors. Dit zijn portals tussen beide werelden. Aan de speler de taak om dit tegen te houden.
Ook jou ziel wordt gestolen door Molag Bal, waarna de game begint.
Je wordt wakker in een cel in Coldharbour. Hier krijg je hulp van een man genaamd “The Prophet” om te ontsnappen. Eenmaal aangekomen in je startgebied begint je eigen verhaal pas echt. Mensen die al bekent zijn met de Elder Scrolls weten hoeveel vrijheid je hebt als karakter.

Karakter keuze:TES-1

Omdat je geen ziel meer hebt kun je iedere rol aannemen die je wilt, om wraak te nemen op Molag Bal. De keuze van je karakter bepaald het startgebied en je klasse waarin je begint. Deze klasse bepaald in het begin waar je affiniteit ligt. Aan jou alsnog de keuze voor dit pad te kiezen. Er zijn in totaal negen rassen. Als je de collectors edition hebt gekocht, komt hier nog een tiende ras bij. Ieder ras kan een van de vier volgende klassen aan; Dragonknight, Sorcerer, Nightblade of Templar.
Deze keuze beïnvloed je speelstijl.
TES-4Levelen in ESO is uniek binnen MMO’s. Net als in de vorige games van de Elder Scrolls doe je levelen, door middel van ervaring. Als je bijvoorbeeld een zwaard pakt en hiermee begint te zwaaien, word je hier vanzelf beter in. Op den duur speel je abilities vrij, waarmee je sterkere aanvallen kunt doen.

 

 

Eerste indruk:TES-2

Natuurlijk ben ik pas net bezig en kan ik nog niet heel veel zeggen over de gameplay, toch valt me op dat het allemaal nét even iets anders is dan andere MMO’s. Dit sluit naadloos aan bij de wereld van The Elder Scrolls die we gewend zijn. Bijna alles is interactief, je kunt kratten en uren openen en overal in de wereld kun je items vinden om mee te craften. Vooral het ontdekken en verkennen wordt beloont in deze game, achter iedere hoek schuilt namelijk wel iets. De minimale HUD zonder al te veel poespas, maakt dat het aanvoelt alsof je er zelf middenin staat. Het is dus meer een verhaal wat je aan het spelen ben met honderden anderen.
In mijn volgende review ga ik veel dieper in op alle aspecten die in deze game naar voren komen, daar heb ik nu gewoon niet genoeg tijd voor.
Nu wil ik gewoon weer terug de wereld in en verder gaan met ontdekken en het verslaan van Molag Bal. Het liefst doe ik dit met jou hulp, dus kom gezellig mee doen. Aangezien iedereen in één grote wereld (server) zit is de kans hierop groot!

Steven Palmen
copy ZALU
Share.

About Author

Leave A Reply

*