maandag, mei 20

Game review: Fifa 14 (EA Sports)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

10797881-1366212092-747660_0

Inleiding

1366184206Eind September en het is weer zover. De nieuwe Fifa 14 ligt alweer in de winkelrekken en de game ziet er alvast veel belovend uit. De fans van Fifa kopen deze game hoogstwaarschijnlijk sowieso, zonder enige voorkennis hieromtrent, maar is deze game dit ook waard? Houdt EA games zich aan zijn belofte, bewegen de spelers effectief realistischer zoals vooraf gezegd? Hoe ziet het met de toevoeging van de Co-op mode? Krijgt EA het alweer voor mekaar of ……?

Verhaal1380141609

Fifa 14, dé nieuwe soccer game van het jaar heeft deze keer een meer uitgebreide “ultimate team” modus en gamers kunnen voor uren speelplezier aan de slag! Zowel de verdedigers als de aanvallers staan dit jaar een stuk sterker in hun schoenen. Mede doordat ze een stuk efficiënter opgebouwd zijn dan het voorbije jaar. Razendsnelle spelers zoals Aubameyang, Biabiany en Walcott zijn veel sneller van de bal af te slaan ten opzichte van vorige jaren.

Ultimate team is zonder twijfel de meest geliefde gamemodus in deze game. Door het zelf aankopen van voetbalpakjes, plaatsjes of kaarten van andere spelers stel je zelf je ultieme team samen.

1380141621Graphics

Er zijn zichtbaar meer details te zien op de nieuwe Fifa. Dan denk ik vooral aan het publiek dat bij eerdere Fifa’s nogal leek op een “hoopje pixels”. Deze “details” zijn nu verwerkt tot een mooi geheel wat uiteindelijk toch tot een meerwaarde van de game leidt. Verder zijn alle graphics mooi uitgewerkt tot een mooi eindresultaat.

SoundNine_Inch_Nails.jpg

Fifa 14 bevat gloednieuwe, prachtig nummers van topbands zoals Nine inch nales, the naked and famous,… De game bevat 37 verschillende artiesten die aan bod komen uit 13 verschillende landen. De game heeft ook dit jaar een Nederlandse sound, nl. de Nijmegemse band “De staat” komt aan bod met het nummer Down Town.  Verder zijn er nog bands te horen uit de VS, Latijns Amerika, Engeland, Spanje,…

1380141616Gameplay

De game draait vooral om snelheid, met als enig verschil dat Fifa deze keer duidelijk gewerkt heeft aan de tragere maar vaak sterkere spelers. De razendsnelle spelers moeten nu knokken tegen de vroegere veel te trage maar sterke spelers. Dankzij deze aanpassing is de keuze qua speler iets ingewikkelder geworden en moet je veel doordachter te werk gaan.

SLOTSOM:1380141620

Ik durf te stellen dan EA games met deze nieuwe Fifa 14 een topgame aflevert. EA games geeft je de kans een snel en kort spelletje te spelen maar eveneens uren speelplezier doorheen het komende voetbalseizoen. De liefhebbers van ultimate team krijgen in Fifa 14 weer een veel betere game voorgeschoteld. De online component is uitgebreid wat het nog leuker maakt te gamen. Qua gameplay verschilt Fifa 14 niet zozeer met Fifa 13. Ik ben er zeker en vast van overtuigd dat Fifa 14 zijn fans zal kunnen bekoren.

Pluspunten

+ Snel toegankelijk voor iedereen

+ Mooie aanpassingen t.o.v. Fifa 13

+ Frisse moderne look

+ Basisgameplay blijft goed

+ Prachtige graphics

+ Monsterlijk goede sound

Minpunten

– Arcade gamestijl zal niet iedere gamer kunnen bekoren

– Eentonige, vaak niet kloppende commentaar

Beschikbare platformen

          PS3

          PS4 (krijgt later een andere versie)

          XBOX 360

          XBOX ONE (krijgt later een andere versie)

          PC

Richtprijs: €64.98

Meer info op http://www.easports.com/nl/fifa/producten

Review: Evelien Hertveldt

copyright zalu 2013EA_Sports_logo

Share.

About Author

Leave A Reply

*