donderdag, april 9

GAME REVIEW: Game review The evil within 2 (Bethesda)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inleiding

Wanneer Shinji Mikami, de maker van Resident Evil en bovendien de moeder der horrorgames aankondigt dat hij met een compleet nieuwe game komt, heb je onmiddellijk de aandacht van iedere gamer.

Wanneer diezelfde Mikami dan ook nog aangeeft dat dit spel teruggaat naar de beginperiode van de survival-horror, zijn de verwachtingen al helemaal hooggespannen en niet te evenaren.

Zijn de verwachtingen van deze game niet iets te hoog gespannen? Wordt The Evil Within slachtoffer van de hoge verwachtingen die het zelf heeft gecreëerd? Dit kom je te weten in het verdere verloop van deze review.

Verhaal

In 2014 kwam Shinji Mikami’s Tango Gameworks met The Evil Within, een meer dan zieke survival-horror game die je haren overeind deden staan.

Deze Halloween keert de franchise terug om Sebastian Castellanos nog een keer door de hel te slepen. Of deze hel voor horrorfans een genot wordt of juist een lijdensweg kom je te weten bij het spelen van deze game.

Drie jaar na de gebeurtenissen in het psychiatrisch ziekenhuis heeft Sebastian Castellanos zichzelf nog steeds niet herpakt. Logisch, gezien hij zijn vrouw en dochter verloren is, hij is zijn baan als agent kwijt gespeeld en niemand gelooft hem wat betreft Mobius of het STEM-apparaat.

Plots komt er een oude bekende in de kroeg waar Sebastian ging drinken. Het is Juli Kidman, zijn voormalige compagnion bij de politie.

Graphics

Er wordt slim gebruik gemaakt van lichteffecten in de game en het geheel; de combinatie van graphics and sound lopen mooi samen. Dit zorgt voor een mooi geheel.

Sound

Audiovisueel is The Evil Within 2 een moeilijke game om te beoordelen. Her en der wat bugs en de laadtijden kunnen soms wat lang duren. Als je daar heen kan kijken, krijg je grafisch wel een game die gewoonweg de perfecte sfeer weet neer te zetten.

We krijgen geluidseffecten met de nodige spanning erbij. De melancholische muziek maakt het geheel compleet af.

SLOTSOM:

De makers van deze game hebben duidelijk rekening gehouden met de kritieken van de voorganger. In mijn ogen leveren ze met deze The evil within 2 een mooie nieuwe survival/horror game af, waardoor je gekluisterd blijft aan je scherm.

Het psychologische gegeven binnen deze game maakt deze game een topgame van formaat.

Pluspunten

 + zalige psychologische horror

+ spannende game

+ sensatie ten top

+ zenuwslopende combat

Minpunten

 – Oppervlakkige open wereld

Beschikbare platformen

  • PS4
  • Xbox One

richtprijs: 64,98 euro

Evelien Hertveldt

Share.

About Author

Leave A Reply

*