vrijdag, juli 10

GAME REVIEW: LEGO Marvel super heroes 2 (Warner Bros. Interactive Entertainment)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inleiding

LEGO Marvel Super Heroes 2 is een spiksplinternieuw, origineel en vooral episch avontuur en natuurlijk het onmiddellijke vervolg op het populaire LEGO Marvel Super Heroes.

De originele verhaallijn katapulteert je rechtstreeks naar een kosmische strijd op talloze tijdloze Marvel-locaties in een fantastische open wereld van Chronopolis en brengt iconische Marvel superhelden en -schurken uit verschillende tijdperken en werelden dicht bij mekaar.

Het spel zit boordevol kenmerkende LEGO-humor voor fans van alle leeftijden. Spelers nemen het op tegen tijdreiziger Kang de Veroveraar en gaan naar het oude Egypte, het Wilde Westen, Sakaar, New York in 2099, Xandar en nog veel meer fantasierijke omgevingen in deze grappige reis door het Marvel-universum.

Verhaal

In een standaard LEGO-game beleef je avonturen terwijl je rondloopt met verschillende LEGO-poppetjes, al dan niet uit een of andere bekende franchise. Je laat ze meerdere puzzels oplossen, maar vooral heel veel LEGO-blokjes kapotslaan waaruit LEGO-noppen verschijnen die je verzamelt om nieuwe poppetjes/voertuigen te kopen. Dit is een van de meest verslavende elementen uit deze game-serie, alleen al door de sprankelende geluidjes die de nopjes maken als ze over de grond rollen en als je ze oppakt.

De humor binnen de game is een leuk gegeven; in sommige games (LEGO Harry Potter, LEGO Lord of the Rings en LEGO Marvel’s Avengers) worden bekende franchises op een aandoenlijke wijze voorgesteld omdat de audio gewoon rechtstreeks overgenomen wordt uit de film. De teksten worden door LEGO-poppetjes uitgesproken. Op zich geeft dit al een bijzonder grappig effect, maar er komen ook nog allemaal flauwe grapjes bij die het geheel af maken.

Voor LEGO Marvel Super Heroes 2 geldt het bovenstaande ook, behalve dat er in deze nieuwste telg een origineel verhaal is geschreven en ingesproken voor deze titel. Die is best grappig verzonnen en vooral bad guy Kang en J Jonah Jameson, die het verhaal tussendoor samenvat, zijn bijzonder hilarisch. Geen audiofiles van films dus, maar de idiote gebeurtenissen in het LEGO-Marvel universum zijn door Traveller’s Tales zelf verzonnen en door voice actors ingesproken.

Deze nieuwste lego titel is de eerste titel die niet meer uit komt voor de oudere consoles. De lego-fans van weleer hebben op dit vlak dus minder geluk. De next-gen consoles worden verwend met deze…

Graphics

De grafische kwaliteit is goed, maar ik heb hier zeker geen WAUW gehalte bij. De belichting is minder mooi dan de previews ons lieten geloven. Verder valt hier weinig nieuws over te vertellen.

Sound

De sound binnen deze game moet het hebben van de grappen en grollen binnen deze game. Alhoewel de slapstick humor veel minder is dan in de vorige games blijft dit toch steeds nog een (mini) hoogtepuntje.

SLOTSOM:

Dit nieuwe avontuur van Lego ligt in dezelfde verwachtingen dan de vorige game. Het is een basic game met een aantal leuke features. De gebruikelijke slapstick-humor is minder aanwezig dan voorheen. Dit zorgt onmiddellijk voor een verminderd gevoel van humor binnen deze game.

De gameplay van deze game is geen hoogtepunt, personages die in eerste instantie konden vliegen, waren dan plots niet meer in staat dit te doen. Zo waren er nog enkele hekelpunten binnen de game.

Wat voor mij een enorm minpunt is aan deze game, is de prijs.

Pluspunten

  • Klassieke lego game
  • Health bar
  • Grafisch ok
  • Humoristische sounds

 Minpunten

  • Typische game voor lego fans
  • Enkel nog op next-gen consoles

 Platformen

LEGO® Marvel Super Heroes 2 is vanaf 15 november 2017 verkrijgbaar voor PlayStation® 4, Xbox One, en PC. De videogame wordt op 1 december uitgebracht voor Nintendo SwitchTM.

Richtprijs

€59,98

Evelien Hertveldt

Share.

About Author

Leave A Reply

*