donderdag, juli 2

GAME REVIEW: Pokemon Sun and Moon (Nintendo)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

niji_s_3d_packaging_mockup_cmyk_300dpi_hol_20160721_tif_jpgcopyVoorwoord:

Voor miljoenen pokemon fans wereldwijd staan pokemon sun en moon reeds een tijdje op het verlanglijstje. De verwachtingen waren zoals altijd hoog en nu het spel uit is kunnen we volmondig zeggen dat Nintendo rekening heeft gehouden met AL haar fans.

Pokemon is een franchise die dit jaar zijn 20ste kaarsje uitblaast. Sun en Moon zijn de 26ste en 27ste telg in de klassieke pokemon gameboy serie. Over de jaren is het spel samen met zijn spelers gegroeid en iedere versie brengt zijn eigen vernieuwingen en uitdagingen met zich mee. Voor nieuwe spelers is er echter geen reden tot paniek, de games zijn zeer toegankelijk en begeleiden de spelers in alle aspecten van het spel.niji_m_3d_packaging_mockup_cmyk_300dpi_hol_20160721_tif_jpgcopy

Gameplay:

Pokemon Sun en Moon spelen zich af op een eilandengroep gebaseerd op de Hawaiaanse eilanden, die samen de Alola regio vormen. Dit is de thuiswereld van wezens die we pokemon noemen. Als pokemon trainer is het mogelijk deze wezens te vangen en te trainen om zo gevechten met andere trainers te kunnen winnen.

De gameplay hangt nauw samen met die van de succesreeks Final Fantasy, met als verschil dat je in final fantasy slechts een team van 4 kan samenstellen uit een selectie van een tiental speelbare characters. Bij pokemon kan je alle wezens in het spel vangen en trainen, en kan je dus een team samenstellen van 6 pokemon, kiezende uit de 802 (!) vangbare wezens.

hakamo-oDe pokemon in je team kunnen verschillende aanvallen gebruiken die ze leren door ervaring op te doen en te levelen, of door items te gebruiken. Bepaalde pokemon kunnen na het vergaren van voldoende ervaring evolueren in een sterkere vorm van deze pokemon. Dankzij een movepool van meer dan 600 mogelijke aanvallen en 18 types, elk met sterktes en zwaktes tegenover andere typen is pokemon een uiterst strategisch spel met eindeloze mogelijkheden voor teambuilding en strategieën. Dit is dan ook de reden waarom de game na al die jaren nog steeds niet verveelt.

Naast een zeer uitgebreide singleplayer campagne biedt pokemon zoals altijd ook de mogelijkheid aan om online te vechten of zelfs pokemon te ruilen met elkaar. Daar sommige pokemon enkel in Sun te vinden zijn, en anderen enkel in Moon, zal je wel moeten ruilen om ze allemaal te bemachtigen.j3n5bqz

Nieuw in Sun en Moon:

Nintendo heeft met Pokemon Sun en Moon bewezen dat het luistert naar de opmerkingen van de fans. Zo is het klassieke stramien van badges verzamelen en de pokemon league verslaan doorbroken. In de plaats krijgen we per eiland verschillende trials die moeten overwonnen worden, hierna kan je pas aan de pokemon league deelnemen en de sterkste spelers uit het spel uitdagen.

Een nieuwe en welkome verandering is het afschaffen van de HM moves. Gedaan met telkens een nutteloze aanval aan een pokemon aan te leren om simpelweg tot een bestemming te geraken. De zogenaamde HM slaves zijn voltooid verleden tijd. In plaats hiervan kan je bondgenoten oproepen na het afronden van bepaalde trials die je vervoeren over het water, of stenen uit je pad duwen zonder dat deze in je team hoeven te zitten.

zmove-illustrationZ-moves: na de mega evolutions zijn er nu ook de z-moves. Dit is een soort mega evolution voor aanvallen. Door een pokemon een bepaald Z kristal te laten vasthouden zullen aanvallen die overeenkomen met het type Z kristal eenmalig veel sterker worden. Zo verandert tackle met een kracht van 40 in Breakneck blitz, een aanval met een kracht van 100

Voortst brengt nintendo nog enkele leuke features terug uit oudere games. Zo is er de festival plaza (te vergelijken met Join avenue uit Black 2 en White 2) waar je de basisstatistieken van een pokemon kan verbeteren of zeldzame items kan vergaren door minigames tot een goed einde te brengen.9_thumb

Pokemon Sun en Moon brengt ons niet alleen nieuwe pokemon, het steekt ook enkele van de originele 151 pokemon in een nieuw jasje. Niet alleen krijgen deze pokemon een nieuw uitzicht, maar ook hun type verandert. Zo is de nieuwe vorm van diglett niet meer een puur grond type, maar is deze een grond/staal type. Geen paniek echter, in het spel kan je deze pokemon ook nog steeds in hun originele vorm te pakken krijgen.

 Toekomstige uitbreidingen:

Pokemon Sun en Moon zal vanaf januari 2017 compatibel zijn met pokemon bank. Het zal dan mogelijk zijn om pokemon uit je oudere versies over te zetten naar Sun en Moon. Zo kan je je oude, favoriete team blijven gebruiken in de nieuwe games.

Als extra zal je ook pokemon uit de 20-jarige verjaardagsversie van red, blue en yellow kunnen overzetten naar Sun en Moon.

Buiten deze features zullen ook op regelmatige tijdstippen evenst worden georganiseerd vanuit Nintendo zelf, waarbij je Legendarische pokemon kan bemachtigen of kan participeren aan nationale en internationale toernooien.

pokemon-sun-moon-screenshot-02 Graphics:

Pokemon Sun en Moon is het mooist afgewerkte pokemon spel tot nog toe. De menu’s zijn compacter en toch overzichtelijk. Bewegingen van de pokemon en NPC’s zijn zeer vloeiend en spontaan en geven je de indruk dat ieder personnage tot leven komt.

Alle regio’s zijn mooi afgewerkt, het gras beweegt wanneer je er door loopt, het water heeft een reflectie en alle interacties met de omgeving zijn mooi geanimeerd. De pokemon die je tegenkomt in het spel zijn geanimeerd op hun feitelijke afmetingen en ook de grootte van de NPC’s verschillen zodat niet ieder personnage in de wereld even groot is.

De aanvallen tijdens het combat gedeelte zijn kleurrijk en actief geanimeerd en de pokemon bewegen op zo’n manier dat de animatie van hun aanval aansluit met hun fysieke verschijning (aanvallen starten niet zomaar vanuit het ijle).images-3

Kort samengevat, je kan duidelijk zien dat er heel wat moeite in de animatie is gestoken.

 Muziek en sound

Zoals in alle versies van Pokemon heeft ook in Sun en Moon ieder stad zijn eigen deuntje, en kan je de soundtrack in het pokemon center nog steeds vertrouwd mee-neuriën. De omgevingsmuziek is rustgevend, en de soundtracks tijdens een gevecht zijn opzwepend en dragen actief bij tot de spanning van het gevecht.

De geluiden van de aanvallen sluiten mooi aan bij de animatie en geven de speler het gevoel dat ze echt in het midden van het gevecht zitten. Ook heeft iedere pokemon net zoals in vorige versies zijn eigen geluid. Je favoriete team ken je dus niet alleen bij naam, je kent ook het geluid dat ze maken ter harte. Dit alles zorgt ervoor dat de muziek en sound in pokemon Sun en Moon echte een positieve bijdrage leveren aan de gehele game en dat spelers met plezier hun geluid zullen laten aanstaan tijdens het spelen.

imagesSLOTSOM:

Pokemon is meer dan ooit springlevend. De ouders die 20 jaar geleden beweerden dat deze rage een stille dood ging sterven konden er niet harder naast zitten. In tegendeel: pokemon is een begrip geworden en de pokemon games zijn een genre op zichzelf gaan vormen.

Pokemon Sun en Moon versterken dit gevoel nog meer door niet alleen toegankelijk te zijn voor nieuwe spelers, maar ook een uitdaging te bieden voor ervaren spelers. Sun en Moon biedt voor elk wat wils en kan je blijven spelen zonder je erbij te vervelen.392914-alola

Door de eindeloze mogelijkheden in teambuilding is geen enkel gevecht hetzelfde en zal dit spel nooit vervelen.

PLUSPUNTEN:

+ Franchise met 20 jaar ervaring die luistert naar de wensen van zijn fans
+ Eindeloze mogelijkheden naar teambuilding toe
+ Uren spelplezier en ongelimiteerde herspeelbaarheidsfactor
+ Leuk voor beginners en gevorderden
+ Nostalgie in een fris jasje

MINPUNTEN:

– Zeer zeer zeer verslavend
– De keuze is soms te groot
– Pas compatibel met pokemon bank in januari

HIER GEWONNEN: 1x Pokémon SUN of 1x Pokémon MOON (Nintendo 3DS)

 Wardpokemon-sun-moon5-thumbs-up

copy ZALU

Richtprijs:  43 Euro

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

*