vrijdag, augustus 7

GAME REVIEW: Sleeping dogs (definitive edition) – Squeare Enix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

sleepingdogs1Inleiding

Sleeping Dogs, een grimmig en meeslepend open-wereld politiedrama dat zich afspeelt in de levendige stad Hong Kong, wordt ontwikkeld door United Front Games in samenwerking met de gerenommeerde Square Enix London Studios.Sleepingdogs2

Sleeping Dogs plaatst spelers in de rol van undercover politieagent Wei Shen met de taak om een van de werelds meest gevreesde criminele organisaties van binnenuit op te rollen de Hong Kong Triads.

Terwijl spelers via de neonverlichte straten en uitgestrekte straatmarkten het dichtbevolkte en bruisende Hong Kong verkennen, ontvouwt zich een fantastisch verhaal over trouw en verraad. Wei begint te twijfelen over zijn eigen motieven terwijl hij, dieper dan van tevoren had kunnen vermoeden, verstrikt raakt in de onderwereld.

Sleepingdogs3Verhaal

Je waant je in het lichaam van Wei Shen, een jonge knaap die sinds zijn jonge leven betrokken raakte bij het bendeleven van Hong Kong.

Na enige tijd verhuist hij naar Amerika, waar hij een nieuw leven begint als politieagent. Hier gaan ze de gewelddadige bendes aanpakken en Shen wordt undercover geplaatst bij Sun On Yee in de Aziatische stad.

Het spel komt traag op gang en de missies lijken me een beetje gekopieerd van GTA, maar dan wat minder spectaculair.

De razendsnelle achtervolgingen daarentegen zijn prachtig afgewerkt. Ze geven een levensecht beeld weer waar je helemaal in opgaat. Vuurwapens zijn zeldzaam in Hong Kong, dus moet je regelmatig op de vuist gaan met iemand. Mogelijke conflicten worden op deze manier uitgevochten.

GraphicsSleepingdogs4

De stad is mooi afgewerkt en grafisch mooi in beeld gebracht. De personages daarentegen lijken me vaak emotieloos. Hier mocht gerust iets meer aandacht aan besteed worden.

Sound

De audio in de game klinkt niet altijd even goed. Zo is het als je een pistool bovenhaalt en knalt, net een pistool dat je gewonnen hebt op een kraam op de ouderwetse kermis. De verschillende radiozenders zijn leuk gevonden maar het aanbod is veel te beperkt.

De voice acting zit goed in mekaar, de stemmen lijken echt. Net als de straatgeluiden van auto’s, moto’s, personages,…

Sleepingdogs5SLOTSOM:

De versie van het hooggeprezen “sleeping dogs” uit 2012 werd in een nieuw jasje gestoken en volledig vernieuwd uitgebracht voor de nieuwe consoles. Zal deze game opnieuw een hit worden? Hong Kong komt weer tot leven met deze vernieuwde editie en brengt veel nieuwe zaken aan het licht.

De game zit goed in mekaar, net als de graphics die op de meeste vlakken mooi afgewerkt zijn. Aan de sound mocht iets meer aandacht besteed worden. Maar over het algemeen is sleeping dogs een aanrader voor iedereen die verzot is op dit genre games.

Evelien Hertveldt

copy ZALU

Pluspunten
+ Prachtige graphics
+ Sfeervolle, mooi afgewerkte stad
+ Sound omgeving en voice acting zit goed
+ Goed verhaal
+ Verslavingsfactor

 

Minpunten
– Afwerking personnages
– Sound (wapens, radiozenders) konden veel beter

Beschikbare platformen
– PS3
– PS4
– Xbox 360
– Xbox one
– PC

Richtprijs: €59.98
Meer info: http://www.sleepingdogs.net/

Share.

About Author

Leave A Reply

*