woensdag, april 8

GAME REVIEW: WRC 7 (Bigben Interactive)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bigben en Kylotonn delen info van de ontwikkelaars over de physics van de wagens, en hoe profs hebben geholpen om de sensatie van het racen realistischer dan ooit te maken. WRC 7, de officiële game van het 2017 FIA World Rally Championship (WRC), is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Inleiding

 Merendeel van de mensen heeft gigantisch veel respect voor Rally coureurs. Velen hebben hun superlatieven en zijn dolenthousiast bij woord “Rally”. De coureurs met hun hypersnelle reflexen en dit bijna in de letterlijke zin van het woord: deze modderpiloten hebben vaak alles al gezien wat er op hun pad komt en wat er gebeuren zal vooraleer het letterlijk gaat gebeuren. Of menig mensen op tv kijken naar rally of de sport volgt, daar twijfel ik heel sterk aan. Of velen dan deze game aankopen, dat is een groot vraagteken, maar er zijn wel effectief WRC fans over de hele wereld.

Verhaal

Welkom in het grandioze kampioenschap der racen met enkel de beste en bekendste rally-racers van de hele wereld die strijden met elkaar voor de wereldtitel.

Geen enkel ander racespel spreekt het beloningscentrum in de hersenen zo aan als dit rallyspel. Hier wordt gedoeld op het oppermachtige gevoel dat je ontvangt wanneer je auto met enkele millimeters speling langs een stenen muur gaat en de kilometer teller snelheden aangeeft die op een griploos wegdek bijna onmogelijk zijn.

Scheur door bochten door hebt optrekken van je handrem en rij zo door richting de eerst volgende afgrond.

Graphics

 Grafisch bekeken ziet deze game, WRC 7, er heel goed uit, maar dit is zeker geen uitblinker in zijn formaat. De verschillende parcours die je aangeboden krijgt zien er een voor een beeldig uit. De game ziet er verzorgd uit en alweer iets beter dan de vorige edities, toch zijn er games in dit genre die veel mooier van het scherm spatten.

Wat tegen valt zijn de contouren van de toeschouwers. De wagens blinken als nooit voorheen.

Sound

 Op gebied van geluid blijft de game monotoon. Wat mij betreft hoeft er geen geluid aanwezig te zijn bij deze game.

De instructies zijn duidelijk verstaanbaar, maar toch schiet het geluid te kort in deze game.

SLOTSOM:

WRC 7 zorgt voor een aangename en aardige portie race gevoel. De steile leercurve binnen de game zort voor een heel intrigerend gevoel. Je geeft niet zomaar op in deze game.    

Reken er gerust op dat je eerst een paar keer op je dak gaat of een zijkant raakt, voordat je je tegenstanders de baas kan. Zet je schrap voor een gloednieuw stukje uitdaging en ga deze race aan als een ware kampioen.

Iedereen zou deze game een kans moeten geven, fan of geen fan!

Pluspunten

 + aangename rallygame

+ vernieuwing

+ grafisch oké

+ aanrader voor elke gamer

Minpunten

 – Prijs

Beschikbare platformen

 PS4, Xbox One en pc.

Richtprijs: 59,99 euro

Evelien Hertveldt

Share.

About Author

Leave A Reply

*