zaterdag, juli 20

Nintendo Switch luidt een nieuw tijdperk in van console gaming onderweg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Met de lancering van het spelsysteem Nintendo Switch zijn spelers voor console-kwaliteit gaming niet langer gebonden aan de tv in de woonkamer. Want met de Nintendo Switch kunnen spelers waar, wanneer en met wie ze maar willen genieten van hun favoriete games. Het systeem is verkrijgbaar in twee versies: één met een set grijze Joy-Con-controllers en een versie met een neonblauwe en neonrode Joy-Con-controller.

De Nintendo Switch kan thuis worden aangesloten op tv, en transformeert direct in een handheld met een 6.2 inch HD-scherm. Het scherm biedt capacitieve multi-touchmogelijkheden voor ondersteunende games. De linker Joy-Con heeft een opnameknop die spelers kunnen gebruiken om screenshots te maken in de game, die ze vervolgens met vrienden kunnen delen op social media. De rechter Joy-Con voorziet in een NFC-aanraakpunt voor interactie met amiibo-figuurtjes, en een infrarood-bewegingscamera die afstand, vorm en beweging van nabije objecten kan herkennen in speciaal daarvoor ontworpen games. Beide Joy-Con ondersteunen bewegingsbesturing en bevatten een geavanceerde HD-trilfunctie. De apart verkochte Nintendo Switch-Pro-controller bevat ook al deze functies (behalve de infrarood-bewegingscamera) en heeft een meer traditionele vorm.

Vandaag verschijnt ook de eerste epische Nintendo Switch-game, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die de basis van de beroemde serie verrijkt met vele grensverleggende elementen. De game is zowel voor de Nintendo Switch als de Wii U verkrijgbaar. Vandaag verschijnen ook nieuwe amiibo voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild inclusief amiibo Link (ruiter), Link (boogschutter), Zelda en een Bokoblin. Een grote nieuwe Guardian-amiibo is vandaag ook verkrijgbaar.

Vandaag verschijnt tevens de competitieve partygame 1-2-Switch. Dit is een verzameling van maar liefst 28 games, uiteenlopend van revolver duels in het Wilde Westen tot koemelkwedstrijden. De games benutten uiteenlopende Joy-Con-functies, waaronder bewegingsbesturing, de HD-trilfunctie en de infrarood-bewegingscamera. Het totaalpakket staat bol van innovatieve aspecten en vraagt spelers om niet naar het scherm maar naar elkaar te kijken. Zo ontstaat een levendige, soms hilarische sfeer waarin iedereen zich vermaakt.

Maar vandaag is nog maar het begin. Want het hele jaar door zullen er steeds weer nieuwe games voor de Nintendo Switch arriveren. Andere Nintendo Switch games die Nintendo het komende jaar zelf uitbrengt zijn bijvoorbeeld Mario Kart 8 Deluxe (28 april), ARMS (lente), Splatoon 2 (zomer), Fire Emblem Warriors (herfst), Super Mario Odyssey (eind 2017) en Xenoblade Chronicles 2 (2017).

De Nintendo eShop, Nintendo’s online-winkel voor downloadbare games, is meteen bij de lancering al geopend. Zowel The Legend of Zelda: Breath of the Wild als 1-2-Switch zijn daar vanaf vandaag te koop als downloadbare games*.

Vanaf vandaag is ook Snipperclips – Geknipt om samen te spelen! beschikbaar, exclusief in de Nintendo eShop. In deze puzzelgame moeten spelers hun papieren personages in nieuwe vormen knippen om dynamische puzzels op te lossen in een wonderlijk creatieve en verbeeldingrijke wereld, zoals te zien in de Snipperclips – Geknipt om samen te spelen! trailer op YouTube.. De Nintendo eShop biedt ook toegang tot een steeds groter aanbod aan geweldige games van onafhankelijke ontwikkelaars en uitgevers. Onder de games die vandaag al te koop zijn, bevinden zich FAST RMX van Shin’en Multimedia, en zowel Shovel Knight: Specter of Torment als Shovel Knight: Treasure Trove van Yacht Club Games.

De Nintendo Switch wordt ondersteund door third party-uitgevers van wereldklasse, waaronder Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment en grote Japanse uitgevers. Sommige uitgevers, zoals Bethesda Softworks, doen voor het eerst mee met Nintendo. Bij de lancering zijn al diverse games van third party-uitgevers beschikbaar, waaronder Skylanders Imaginators, Just Dance 2017 en Super Bomberman R. Daarnaast kunnen spelers uitkijken naar vele andere grote franchises die naar de Nintendo Switch komen, zoals EA SPORTS FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft, Street Fighter en Sonic the Hedgehog. Software voor de Nintendo Switch is niet regio gebonden.

De Nintendo Switch wordt geleverd inclusief het systeem, de Joy-Con (L)- en Joy-Con (R)- controllers, een Joy-Con-houder (waaraan je twee Joy-Con  kunt vastmaken, zodat je ze als één controller kunt gebruiken), een set Joy-Con-polsbandjes, een Nintendo Switch-houder (waar je het systeem in kunt zetten om hem met de tv te verbinden), een HDMI-kabel en een Nintendo Switch-voeding.

Share.

About Author

Leave A Reply

*