zaterdag, juli 20

Onterechte verwijzing naar Rubik’s kubus in onderzoek naar gifstoffen in kinderspeelgoed

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Originele Rubik’s kubus bevat geen vervuild gerecycled plastic

Vorige week is uit onderzoek van een Tsjechische milieuorganisatie en IPEN gebleken dat plastic speelgoed giftige stoffen kan bevatten als daarin elektronisch afval is verwerkt. Er is onterecht een verwijzing gemaakt naar een hoge concentratie van gifstoffen in de originele Rubik’s kubus. Koninklijke Jumbo, uitgever van de officiële Rubik’s kubus, hecht grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van haar consumenten. Bij de fabricage van de Rubik’s kubussen wordt geen gebruik gemaakt van gerecycled plastic. Jumbo en Rubik’s Brand Ltd. kunnen niet anders concluderen dan dat IPEN voor haar onderzoek imitatie kubussen heeft onderzocht en deze ten onrechte kwalificeert onder de merknaam Rubik’s.

Rubik’s Brand Ltd., de eigenaar van alle rechten op de originele kubus, laat alle kubussen produceren in fabrieken die geen gebruik maken van vervuilde recyclede plastics; de grondstoffen die worden gebruikt voldoen aan alle eisen die worden gesteld in de Richtlijn Speelgoed Veiligheid. In de bijlage van het onderzoeksrapport toont IPEN een afbeelding van imitatie kubussen. Rubik’s Brand Ltd. heeft contact hierover opgenomen met IPEN.

Over de Rubik’s kubus
Al meer dan 30 jaar is de Rubik’s kubus de best verkochte puzzel aller tijden. Het doel van deze uitdagende brainbreker is net zo lang te draaien totdat elk vlak eenzelfde kleur heeft. Er zijn miljarden combinaties maar slechts één oplossing. Koninklijke Jumbo brengt verschillende versies van de kubus uit en er worden zelfs Nationale en wereldkampioenschappen mee georganiseerd.

Over Koninklijke Jumbo
Koninklijke Jumbo is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie en bestaat sinds 1853. Jumbo is onderdeel van de JumboDiset

Share.

About Author

Leave A Reply

*