dinsdag, oktober 20

AB CONCERT: August Burns Red + The Devil Wears Prada + Whitechapel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Title: AB CONCERT: August Burns Red + The Devil Wears Prada + Whitechapel
Location: AB, Brussel
Link out: Click here
Description: Metalcore-trots August Burns Red eindelijk als headliner!

August Burns Red (us)
In ‘08 zette August Burns Red een tot de nok gevulde AB Club een eerste keer in lichterlaaie en ja hoor, het was metalen liefde op het eerste gezicht. Sindsdien zakten de heren uit Manheim, Pennsylvania drie keer in evenveel jaar af naar AB, in het kielzog van grote broers Bring Me The Horizon, Lamb of God en onlangs nog A Day To Remember. Dit najaar laten we hun loodzware gitaargeweld en dito drumwerk, strak in het gareel gehouden door brulboei Jake Luhrs, wederom op jullie los. En reken maar dat deze jongens helemaal klaar zijn om de troon der metalcore te bestijgen.

Nieuw werk na hun vierde worp ‘Leveler’ (goed voor lofzang in zowel Kerrang!, Metal Hammer als Revolver) zit er aan te komen in de vorm van – zet je schrap – een kerstalbum gevuld met covers en eigen werk, zo vertelde drummer Matt Greiner onlangs in een interview met Punksinvegas.com. Dat belooft voor een stevig kerstdiner eind 2012!

The Devil Wears Prada (us)
Opwarmer van dienst is The Devil Wears Prada en die hoeven we niet meer voor te stellen. Net als bij hun passage als support van Bring Me The Horizon (’11), zijn ze klaar om jullie met een resem mokerslagen klaar te stomen voor de uppercut van de avond: August Burns Red. Hun nieuwste plaat ‘Dead Throne’ (sept ’11) werd onder handen genomen door Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage) met als resultaat een solide, volwassen mix van zoetgevooisde melodieën met het betere beukwerk. Eind juni kan je trouwens hun eerste tourdvd ‘Dead and Alive’ op te kop tikken.

Whitechapel (us)
Whitechapel is genoemd naar het Londonse district waar Jack The Ripper in de 19de eeuw furore maakte. Hun stijl wordt – geheel toepasselijk – omschreven als ‘deathcore’. In juni releasen ze hun vierde langspeler op Metal Blade Records, het label dat ze delen met straf gezelschap als Unearth en As I Lay Dying.

Heerlijke pokkeherrie in AB op 28 oktober… Met stip in de agenda
Date: 2012-10-28

Share.

About Author

Leave A Reply

*