zondag, mei 19

CD REVIEW: The Offspring – DAYS GO BY

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op vrijdag 22 juni verschijnt Days Go By, het nieuwe album van de Amerikaanse punkrockband The Offspring. Days Go By is de inmiddels  negende studioplaat van de band en de opvolger van ‘Rise And Fall, Rage And Grace’ die in 2008 verscheen. Dus na 4jaar wachten is het eindelijk zover en kunnen de fans het nieuwe album bijna kopen. (of één van de 5 exemplaren bij ons WINNEN)

Het is voor de band rond zanger Dexter Holland de eerste plaat die opgenomen werd met de nieuwe drummer Pete Parada.

The Offspring brak in 1994 door met het album Smash. Bekendste hits van de band zijn o.a. ‘Come Out and Play’, ‘Self Esteem’, ‘Pretty Fly’ en ‘Why Don’t You Get a Job’.

De titeltrack ‘Days go By’ bewijst dat Dexter Holland het nog steeds “heeft”! Dit nummer op een festivalstage zal zorgen voor opschudding bij het publiek… Ze slagen er duidelijk in je tijdens de eerste 30 seconden te “grijpen” en laten je niet meer los tot de song afgelopen is! Het zorgt er alvast voor dat ik ze weer eens on stage wil bezig zien…

‘Hurting As One’ is een opvallend (rockig) nummer maar mijn voorkeur gaat uit naar ‘Deviding by Zero’: snel, energievol en voor een punk nummer opmerkelijk goede compositie!

Zelfs enkele ballades zijn terug te vinden op ‘Days Go By’: ‘All I Have Left Is You’ is daar een goed voorbeeld van, best leuk om te horen maar niet echt waar ik op wacht van The Offspring.  ‘OC Guns’ heeft dan weer Latijnse invloeden in het nummer zitten en is -toegegeven- best leuk om naar te luisteren!

Al bij al een album dat zeker niet mag ontbreken bij de fans van de band of het genre en zeker een leuk album! Zowel de “die hard” als casual Offspring fans zullen zeker met spanning op dit album zitten wachten en krijgen waar voor hun geld, maar ik miste toch net dat “ietsje” waarop ik hoopte na hun vierjarige pauze tussen het huidige en vorige album.

DOWNLOADLINKS:

Spotify

Deezer

iTunes

de videoclip kan je hier bekijken:
http://www.youtube.com/watch?v=Y5Zy2GkWVFs

TRACKLIST:

1.The Future Is Now
2.Secrets from the Underground
3.Days Go By
4.Turning Into You
5.Hurting as One
6.Cruising California (Bumpin’ in My Trunk)
7.All I Have Left Is You
8.OC Guns
9.Dirty Magic
10.I Wanna Secret Family met You

11.Dividing by Zero
12.Slim Pickens Does the Right Thing and Rides the Bomb to Hell

 

DVE 2012

Share.

About Author

Leave A Reply

*