donderdag, november 14

Controversiële reportage toont harde realiteit voor homo’s (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voor het programma Volt gingen Sven Pichal en Michiel Vanackere de straat op om te bekijken in hoeverre een homokoppel te maken zou krijgen met het fenomeen ‘homobashing’. Femme de la rue, maar dan voor homo’s.
En het resultaat was ontluisterend. Zowel in Antwerpen als Brussel werden de twee verbaal bedreigd, terwijl ze op het einde van de reportage achternagezeten worden door een groepje jongeren dat hen bleef lastigvallen. Volgens Pichal is de reportage de harde realiteit: “Zo waren er jongeren die het woord ‘dégueulasse’ (walgelijk) naar ons riepen. Anderen maakten een snijbeweging over de keel”.  De veiligheidsagent die het koppel volgde, moest één keer tussen komen toen jongeren hen met stenen wilden bekogelen.

“De meeste afwijzende reacties waren afkomstig van allochtone jongeren”, aldus Pichal. Al wil hij niet gezegd hebben dat het probleem bij de allochtone gemeenschap zit: “Voor alle duidelijkheid: het gaat slechts om een deel van de allochtone gemeenschap. Het bewijst evenmin dat het die mensen zijn die tot fysiek geweld tegen holebi’s zullen overgaan. Bij het geval van homofoob geweld in Aalst waren de daders bijvoorbeeld twee autochtone broers”.

Bekijk de beelden hier: http://www.youtube.com/watch?v=7fENu4xiBfw&feature=player_embedded

Share.

About Author

Leave A Reply

*