zaterdag, december 14

Gay Pride in Berlijn opnieuw groot succes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

opvallende outfits, confetti en loeiharde muziek: Berlijn stond verleden zaterdag weer helemaal in het teken van de gay pride. Honderdduizenden homo’s, lesbiennes en sympathisanten kwamen naar aanleiding van ‘Christopher Street Day’ naar de Duitse hoofdstad afgezakt. De organisatoren mochten 700.000 deelnemers verwelkomen.

 

De optocht stond vooral in het teken van de intolerantie in Oost-Europa tegenover homo’s. In Rusland bijvoorbeeld werd homoseksualiteit tot 1993 beschouwd als een misdaad en tot 1999 als een ziekte. In de parade zaterdag werd een satirisch “liefdesportret” meegedragen van de Russische president Vladimir Poetin en zijn premier Dimitri Medvedev. De Russische ambassade werd symbolisch beschoten met confettikanonnen.

Christopher Street Day is een hoogdag voor homoseksuelen uit heel Europa. Al 34 jaar vindt dan één van de grootste Gay Pride-optochten plaats van het continent. Meer dan 40 wagens namen aan de optocht in Berlijn deel, tienduizenden toeschouwers genoten van de muziek- en verkleedpartij. “Zolang er discriminatie bestaat tegen homoseksualiteit, is het belangrijk daartegen op straat te komen”, verklaarde de Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit.

Christopher Street Day herinnert aan de opstand van homoseksuelen tegen politierazzia’s in 1969 in Christopher Street in New York.

Share.

About Author

Leave A Reply

*