donderdag, augustus 6

‘Gay Village’ blijkt grap

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van een ‘geschokt’ COC Nederland tot duizenden negatieve reacties van de mensen op straat. GayVillage, zoals de te bouwen woonwijk die enkel bestemd zou zijn voor homo’s, lesbiennes en transgenders, hield de gemoederen woensdag flink bezig. Er waren zelfs zestig aanmeldingen van geïnteresseerden. Voor niets, zo blijkt. De beoogde homowijk in Tilburg-Noord is een hoax en komt er dus niet.

gay flagHomo-evenement Roze Maandag van de Tilburgse kermis in juli wilde een statement maken tegen intolerantie naar de homogemeenschap in Nederland. Zo becijferde het CBS vorig jaar nog dat 22 procent van de homoseksuele mannen en 30 procent van de lesbiennes zich in de eigen buurt niet veilig voelt. Een makelaarskantoor uit Tilburg zou daarom via een online enquête onderzoeken of er behoefte is aan wonen in de veilige homowijk die op een MOB-terrein zou moeten verrijzen.

Sociale media ontploften gisterochtend zowat door de vele reacties van mensen die van GayVillage hoorden. “Schandelijk en debiel plan. Achterhaalde gettovorming in verder veilige heteroseksuele samenleving”, aldus presentator Cornald Maas. Zijn collega Peter van der Vorst hoopte “dat het omheinde homoghetto een slechte grap is”.

Stichting Roze Maandag zegt blij te zijn met de duizenden negatieve, en dus in haar ogen positieve reacties. “Het feit dat zo veel mensen dit idee afkeurden, doet ons goed. We wilden een stukje bewustzijn creëren. Dat is hiermee gelukt.”

Share.

About Author

Leave A Reply

*