donderdag, augustus 6

Holebi’s kunnen vanaf nu ook in het huwelijk treden in Australië

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vanaf vandaag kunnen holebi-koppels in Australië eindelijk in het huwelijk treden. De eerste huwelijken werden al vlak na middernacht gesloten, enkele minuten nadat de wet in werking trad.

Zo traden atleet Craig Burns, een sprinter die voor Australië uitkwam op de Commonwealth Games, vlak na middernacht in het huwelijk met zijn vriend Luke Sullivan. “Het voelt erg surreëel aan”, zegt hij in de Australische pers. Het koppel ontmoette elkaar drie jaar geleden en het was liefde op het eerste gezicht. In maart vroeg Burns zijn vriend ten huwelijk, in november stemde het Australische volk per brief voor de opening van het huwelijk voor holebi’s.

Verwacht wordt dat het openstellen van het huwelijk voor holebi’s de komende jaren voor een kapitaalinjectie van zo’n twee miljard Australische dollar zal zorgen. Mensen in de trouwbusiness verwachten volgend jaar een ‘boom’ aan holebi-huwelijken, die dit jaar al zullen worden georganiseerd.

Fair

“Vele mensen hebben decennia lang gewacht op deze dag”, zegt de directeur van campagnegroep GetUp Sally Rugg. “Vanaf vandaag zal geen enkel koppel meer hoeven te wachten om hun liefde aan elkaar te verklaren en hun commitment aan elkaar plechtig te beloven. Vanaf nu kunnen jonge holebi Australiërs naar een toekomst van acceptatie, liefde en het perspectief van een huwelijk kijken als zed at willen. Australië is een stuk fairer geworden.

Share.

About Author

Leave A Reply

*